Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да почиваме рационално?

Къде да отидем? Какво ще правим? Сами ли ще бъдем, или с компания?

Как да почиваме рационално?
Как да почиваме рационално?

Добре е да потърсите заедно отговорите още преди ваканцията, за да няма разочарования и взаимни обвинения за провалена почивка. Най-честото разминаване в предпочитанията е, че тя обича морето, а той обожава планината. Ако жената придружава партньора си по планинските му маршрути, вместо да събира тен на слънчев плаж и да плува в морето, тя ще се чувства пожертвана. И ако се цупи пред всяко изкачване, той основателно ще има същото чувство за провалена почивка – т.е. удоволствието и за двамата ще е нулево.

Подобна ситуация се получава, защото много двойки не изразяват ясно какво искат, всеки очаква другият да предугади желанията му. А организирането на една почивка изисква рационалност, съобразяване с интересите и нуждите и на двамата. Ето го простото разрешение на „конфликта „: всеки от партньорите да направи списък със своите предпочитания и очаквания, като го сравни с този на другия. Така и двамата ще си дадат сметка кои желания взаимно се изключват. Е, те няма да отидат на море, нито на планина, но ще са доволни, ако посетят примерно Долината на фараоните в Египет. Нужно е да се откажеш от битката за надмощие и да направиш стъпка към другия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *