ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои са храните, с които се пазите от целулит

Ето кои храни е добре да консумирате, за да нямате целулит!

Целулитът е истинско изпитание за всяка жена – и защото е грозен, и защото трудно се премахва.

Факт е, че дори слабите представителки на нежния пол се оплакват от целулит и от пораженията, които той нанася върху външния вид и самочувствието им.

В голямата си част, този кожен проблем се дължи на нездравословния начин на живот, който много от нас водят. Фактори като обездвижване, мазна и полуготова храна, бързо хранене са само част от тези, които причиняват целулит.

За да се спасим от това неприятно явление, трябва да променим изцяло начина си на живот и на отношение към храната.

Като за начало, трябва да заложим на храна, богата на фибри. Такива се съдържат в плодовете и зеленчуците, още в бобовите култури. Пектинът също е задължителен, като можете да си го набавите от лимоните и ябълките.

Вместо олио – използвайте зехтин. Редовно приготвяйте у дома и ястия с коприва, чесън и лук, защото те се отличават с мощно антиоксидантно действие, което заличава портокаловата кожа.

Целулозата, лецитинът, мастните и аминокиселините също трябва редовно да присъстват на трапезата, защото те подобряват кръвната циркулация.

От суровите ядки пък организмът си набавя необходимите киселини, а от цитрусите – полифеноли.

Комбинацията от всички тези полезни вещества е задължителна при битката с целулита.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *