ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВНИМАНИЕ! Мазнините са задължителни, за да бъдем здрави!

Не бива да изключваме всички мазнини от менюто си!

Въпреки че от всички страни ни засипват с информация за това, че трябва да ограничим мазнините в менюто си до минимум, това се оказва много погрешно твърдение в своята същност. В менюто ни трябва да присъстват мазнини – задължително, но те трябва да бъдат подходящи и полезни.

Мазнините са основна част от принципите на здравословното хранене, от която не бива да се отказваме за нищо на света.

Проведено наскоро проучване за пореден път е потвърдило, че ниското съдържание на мазнини в менюто може да е особено опасно, тъй като те са важна съставка на балансираното меню. Те донасят на организма ни незаменими мастни киселини, които тялото няма способността да произвежда само, сред които омега-3 мастните киселини – един от символите на здравото сърце.

Едновременно с това, внимание се обръща и на обстоятелството, че някои витамини са мастноразтворими – тялото няма как да се възползва от ползите им, ако няма мазнини, чрез които те да се разградят в организма. Става дума за витамини като А, D, E, K.

Все пак под внимание трябва да се постави обстоятелството, че количеството на мазнините, които се консумират, трябва да се контролира, независимо дали те спадат към групата на полезните, или не.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *