ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помощ – не мога без сладко!

Ако непрекъсна­то си похапвате сладки неща, лес­но ще лепнете няколко килца по­вече. Предлагаме ви осем съвета за да се справите, с проблема.

1. Когато ви се дояде нещо сладко, изпийте първо една чаша вода на малки глътки. Това ще запълни стомаха ви и ще отклони внима­нието.

2. Започнете да си водите дневник и описвайте кога огладнявате много и какво изяждате тогава. Така ще разберете кога получавате атаки от вълчи глад и ще можете да ги предотвратите.

3. Сложете отворено пакетче ванилия на парното. Според едно английско изследване този аромат потиска желанието за нещо сладко.

4. Когато ви се дояде неудържимо, хапнете нещо малко кисело, люто или леденостудено. Това ще притъпи вашите вкусови рецептори и желанието да изядете нещо сладко ще изчезне.

5. Започвайте всеки ден с закуска. Най-добре с мюсли или пълнозърнест хляб. Който не закус­ва, преди обяд изгладнява ужасно и тогава посяга най-често към вред­ните сладкиши.

6. Атаките на глад за сладко обикновено траят 10-15 минути. Зато­ва опитайте се да се разсеете в това време – разговаряйте с колегите, чистете, ако сте вкъщи, или излезте да се разходите.

7. Яде ви се шоколад? Опитайте се да си го представите в отровно зелен цвят. Ще видите, че желанието ви ще изчезне.

8. Мийте си зъбите по-често! Пресният аромат на мента потиска апетита.

 

 

Алкохол, лекарства, сладкиши… Когато не можем без тях

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *