Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са причините за хъркането през ноща

При проведена анкета се оказва, че голяма част от анкетираните хора казват, че не хъркат докато спят. Това обаче се оказва, че не е самата истина установено е, че 45% от хората страдат от заболяване, което води до неприятното хъркане по време на сън. Една от причините за развод е именно хъркането на единия от партньорите.

Най-големият проблем на хъркащите хора е, че това вреди на здравето им. Хъркането само по себе си се характеризира с редица сериозни заболявания, като например апнея – спиране на дишането по време на сън или недостиг на кислород – хипоксия. Последното води до хронична загуба на сън и умора. Освен това хъркането предизвиква хормонални промени, метаболитни нарушения, допринася за прогресията на затлъстяване, отразява се неблагоприятно на сърцето и може да доведе до инсулт, миокарден инфаркт и дори до импотентност.

Статистиката показва, че чрез намаляване на теглото с 10% например, заболяването апнея ще се подобри с до 50%. Добре е и да избягвате да се храните точно преди лягане, тъй като пълният стомах може да попречи на правилното дишане.

Алкохолът, както и хапчетата за сън намаляват мускулния тонус и помагат за релаксация на мускулите на фаринкса, което от своя страна провокира хъркането и води до спиране на дишането по време на сън. Така, че ако пиете не го правете 4 часа преди лягане. Като пиете не означава да се напиете, а да изпиете 1-2 питиета.

Цигареният дим е другото вредно нещо, което води до спиране на дишането и хъркане. Цигареният дим дразни лигавицата на носа и гърлото и може да доведе до хронично възпаление на фаринкса и трахеята, придружена от подуване на стените им, а това на свои ред може да доведе до стесняване на дихателните пътища.

Дихателните заболявания се увеличават значително, ако не сте избрали правилната страна за спане. Най-добрата позиция за спане, която да ви предпази от хъркане е на една страна и по възможност това да е дясната за да не притискате сърцето.

Други причини за хъркането може да се окажат: изкривяване на носната преграда, полипи в носа, алегричен ринит, уголемени сливици, намаляване на функцията на щитовидната жлеза.

Полезна информация за това как да спрете хъркането

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *