Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спрете хъркането на вашия партньор

Въпреки, че ние често гледаме на хъркането от хумористична гледна точка, то въобще не е смешно. И много лишените от сън съпруги биха се съгласили. Около 30% от двойките спят отделно заради хъркането.

И така, какво можете да направите за партньора си ако хърка ?

Стъпка 1: Намерете незабавна помощ
По време на среднощния рев, просто преместете партньора си в различна поза от по гръб. Това може да бъде временно облекчение. Той може да се премести пак през нощта, но повечето хъркащи хора, са най-шумни докато спят на гърбовете си.

Стъпка 2: Общувайте
Когато сте готови да обсъдите проблема с хъркането на вашия партньор, вие ще трябва да бъдат нежни. Възможно е вашият партньор да не осъзнава, че хърка. А някои хора се притесняват от хъркането си, когато се сблъскат с това. Тъй като те спят, когато това се случва, те се чувстват извън контрол, когато става въпрос за промяна на нещата.

Ясно изразете, че вашата основна грижа е здравето на партньора ви. Обсъдете как загубата на сън се отразява на вас, така и как хъркането може да бъде симптом на сериозни здравни проблеми. Докато не стигнете до по-добро средство за защита, предложете на партньора си да спи на една страна.

Стъпка 3: Проучете възможностите
Тъй като има различни причини за хъркането, опитването на различни решения на проблема може да помогне:

  • Ако партньорът ви има алергии, хъркането може да е свързано с тях. Прием на лекарство за алергия преди лягане може да помогне .
  • Според специалистите, загуба на тегло е един от най-ефективните начини да спрете хъркането.
  • Откажете цигарите. Запушения нос, често причинен от пушенето е пряка причина за хъркането.
  • По-малко консумация на алкохол. Пиенето на алкохол преди лягане насърчава хъркането, защото отпуска мускулите на дихателните пътища.
  • Използвайте помощни средства за намаляване на хъркането, като например ленти за носа или стоматологичен уред. Въпреки че нито една опция не работи през 100% от времето, те са били успешни за много хора.

Стъпка 4: Отидете на лекар
Ако вашият партньор няма подобрение от някоя от предишните предложения, е хубаво да се видите с лекар. Хъркането може да бъде признак на друго заболяване, но само лекар може да го диагностицира. За някои хора, е необходима операцията за да се подобри състоянието и да се облекчи хъркането.

Сънната апнея често се свързва с хъркането, защото дихателните пътища на човек се запушват и това спира дишането за кратко време.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *