ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да спрете хъркането на вашия партньор

Въпреки, че ние често гледаме на хъркането от хумористична гледна точка, то въобще не е смешно. И много лишените от сън съпруги биха се съгласили. Около 30% от двойките спят отделно заради хъркането.

И така, какво можете да направите за партньора си ако хърка ?

Стъпка 1: Намерете незабавна помощ
По време на среднощния рев, просто преместете партньора си в различна поза от по гръб. Това може да бъде временно облекчение. Той може да се премести пак през нощта, но повечето хъркащи хора, са най-шумни докато спят на гърбовете си.

Стъпка 2: Общувайте
Когато сте готови да обсъдите проблема с хъркането на вашия партньор, вие ще трябва да бъдат нежни. Възможно е вашият партньор да не осъзнава, че хърка. А някои хора се притесняват от хъркането си, когато се сблъскат с това. Тъй като те спят, когато това се случва, те се чувстват извън контрол, когато става въпрос за промяна на нещата.

Ясно изразете, че вашата основна грижа е здравето на партньора ви. Обсъдете как загубата на сън се отразява на вас, така и как хъркането може да бъде симптом на сериозни здравни проблеми. Докато не стигнете до по-добро средство за защита, предложете на партньора си да спи на една страна.

Стъпка 3: Проучете възможностите
Тъй като има различни причини за хъркането, опитването на различни решения на проблема може да помогне:

  • Ако партньорът ви има алергии, хъркането може да е свързано с тях. Прием на лекарство за алергия преди лягане може да помогне .
  • Според специалистите, загуба на тегло е един от най-ефективните начини да спрете хъркането.
  • Откажете цигарите. Запушения нос, често причинен от пушенето е пряка причина за хъркането.
  • По-малко консумация на алкохол. Пиенето на алкохол преди лягане насърчава хъркането, защото отпуска мускулите на дихателните пътища.
  • Използвайте помощни средства за намаляване на хъркането, като например ленти за носа или стоматологичен уред. Въпреки че нито една опция не работи през 100% от времето, те са били успешни за много хора.

Стъпка 4: Отидете на лекар
Ако вашият партньор няма подобрение от някоя от предишните предложения, е хубаво да се видите с лекар. Хъркането може да бъде признак на друго заболяване, но само лекар може да го диагностицира. За някои хора, е необходима операцията за да се подобри състоянието и да се облекчи хъркането.

Сънната апнея често се свързва с хъркането, защото дихателните пътища на човек се запушват и това спира дишането за кратко време.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *