Народната медицина на помощ при проблеми с щитовидна жлеза

-         От жлезите с вътрешна секреция наречени ендокринните жлези щитовидната е най голямата. Тя има два дяла- ляв и десен, свързани по между си с тесен провлак. Намира се в близост до важни органи като трахеята, гълтача, отзад до хранопровода, сънната артерия и встрани до вътрешната ярмена юголарна вена. Ако жлезата е увеличена е възможно да окаже натиск върху тези органи. Важна е за образуването на хормони, които осигуряват жизнената дейност на всички органи и системи в човешкото тяло. Оглеждайте се периодично за леки подутини в областта на шията, които подсказват за заболявания на щитовидната жлеза. При проблеми с вътрешната секреция ще ви помогнат валерианата, еньовче, зелени орехчета и арония.

-          Няколко изпитани рецепти: Смесват се 40 зелени орехчета и 1 кг захар. Орехчетата се режат на две и се поставят в съд. Сипва се един килограм захар и се оставя да престои така 20 дни, като всеки ден се разбърква поне по един път. След като изпуснат сока си, орехчетата се сбръчкват  и по това се познава, че сиропът е готов. Прецежда се а орехчетата се измиват със студена вода. Същата тази вода се сипва в прецедения сок.преди да се свали от огъня, се сипва една лъжичка лимонова киселина. Вземат се по 10 капки 3 пъти на ден на гладно.

-          Две чаени лъжички еньовче се накисват за час в 1 литър гореща вода. Отварата се пие 2 или 3 пъти на ден. Може и да се прави гаргара със сместа.

 Публикувано в категории: Ендокринна система /диабет, гуша и др./ » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Подходящи лекарства при алергия

Когато човек страда от астма или алергия, за безпроблемно дишане трябва да промени начина си на живот: например обстановката, хранителния режим и дори добавките, които приема, за да ограничи алергичните реакции и проявления на астмата. Също толкова важно е да взима точните медикаменти, независимо дали са с рецепта или без лекарско предписание.

Природен лек при възли на щитовидната жлеза

Възли на щитовидната жлеза могат да се появят дори и нивата на хормоните да са в норма.

За момента все още не са уточнени причините, които довеждат до

Домашни рецепти против въшки

Вижте как да се лекувате сами – част 2

Съвсем спокойно можете да се лекувате сами! Вижте как!

Рецепти за лечение на цистит, облекчаване на менопаузата, подуване на корема и запек

Болестите могат да се диагностицират по ръцете (I част)

Ръцете са като огледало на здравословното ни състояние. Именно по тях могат да се диагностицират редица заболявания.

Проф. Кулкарни: С хомеопатия можем да лекуваме щитовидната жлеза

Много хора се оплакват от проблеми с щитовидната жлеза. Лекарите изписват медикаментозно лечение, а проф. Кулкарни препоръчва хомеопатия

Много ефикасни рецепти за лечение на кожни проблеми

Рецепти за лечение на безсъние и главоболие

Рецепти от народната медицина за лечение на хрема и болезнено гърло

Народни средства за лечение на ставни болки, прилошаване, мускулна треска, конюнктивит