Народната медицина на помощ при проблеми с щитовидна жлеза

-         От жлезите с вътрешна секреция наречени ендокринните жлези щитовидната е най голямата. Тя има два дяла- ляв и десен, свързани по между си с тесен провлак. Намира се в близост до важни органи като трахеята, гълтача, отзад до хранопровода, сънната артерия и встрани до вътрешната ярмена юголарна вена. Ако жлезата е увеличена е възможно да окаже натиск върху тези органи. Важна е за образуването на хормони, които осигуряват жизнената дейност на всички органи и системи в човешкото тяло. Оглеждайте се периодично за леки подутини в областта на шията, които подсказват за заболявания на щитовидната жлеза. При проблеми с вътрешната секреция ще ви помогнат валерианата, еньовче, зелени орехчета и арония.

-          Няколко изпитани рецепти: Смесват се 40 зелени орехчета и 1 кг захар. Орехчетата се режат на две и се поставят в съд. Сипва се един килограм захар и се оставя да престои така 20 дни, като всеки ден се разбърква поне по един път. След като изпуснат сока си, орехчетата се сбръчкват  и по това се познава, че сиропът е готов. Прецежда се а орехчетата се измиват със студена вода. Същата тази вода се сипва в прецедения сок.преди да се свали от огъня, се сипва една лъжичка лимонова киселина. Вземат се по 10 капки 3 пъти на ден на гладно.

-          Две чаени лъжички еньовче се накисват за час в 1 литър гореща вода. Отварата се пие 2 или 3 пъти на ден. Може и да се прави гаргара със сместа.

 


Публикувано в категории: Ендокринна система /диабет, гуша и др./ » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Как да отслабваме, докато спим (пет правила)

Хората, които хронично не си доспиват, поемат с 40% повече от необходимите калории. Лошият нощен сън е причина за грешки в изработването на хормона на глада. Сигналите за ситост постъпват в мозъка със закъснение и това води до преяждане.

ТУСИРОЛ сироп / TUSSIROL syrup

ТУСИРОЛ е сироп, препоръчван при дразнеща суха кашлица. Приемът му разширява бронхите и потиска кашличния рефлекс. Тонизира функциите на сърдечно-съдовата система и реализира слабо обезболяващ ефект. Биоактивният компонент от мащерка съдейства за втечняване и по-лесно отделяне на бронхиални секрети, успокоява бронхиалните спазми.

Една лесна и една сложна рецепта за силна имунна система и здраве през зимата

В студа най-често боледуваме, защото сме се простудили, изстинали сме или са ни атакували вируси, понеже наша имунна система е слаба и не може да унищожи вирусите

Здравословно хранене по време на Коледни пости

Предлагаме ви две рецепти, с които да разнообразите храненето си по време на Коледните пости, а и всеки път, когато не ви се яде месо.

Сода бикарбонат – най-евтиното и най-безопасното и вероятно най-ефективното лекарство против рак

Подобрете съня си за две седмици с тези съвети!

Добрият нощен сън е част от основните потребности на човека.

Лечение на Хашимото с храна и режим!

Повечето от хората с хипотиреоидизъм имат Хашимото, автоимунно хипотиреоидно състояние, при което имунната система атакува щитовидната тъкан.

Здравословно хранене – рецепти без месо

Предлагаме ви две рецепти, които са подходящи за периода на Коледните пости.

Спалнята на здравето, според фън шуй – част 4

Имат ли някакво значение лицевата рамка на леглото и балдахините от гледна точка на фън шуй? Отговорът, разбира се, е че имат.

Триседмична програма за понижаване на кръвната захар

Можете да допринесете значително за поддържането на нивото на кръвната захар в здравословни граници.

Отслабвайте здравословно с тези съвети и рецепти за ястия!

Не само че не трябва да пропускате закуската, ами трябва да закусвате като цар!

Как се диагностицират нарушенията в съня на децата