Народната медицина на помощ при проблеми с щитовидна жлеза

-         От жлезите с вътрешна секреция наречени ендокринните жлези щитовидната е най голямата. Тя има два дяла- ляв и десен, свързани по между си с тесен провлак. Намира се в близост до важни органи като трахеята, гълтача, отзад до хранопровода, сънната артерия и встрани до вътрешната ярмена юголарна вена. Ако жлезата е увеличена е възможно да окаже натиск върху тези органи. Важна е за образуването на хормони, които осигуряват жизнената дейност на всички органи и системи в човешкото тяло. Оглеждайте се периодично за леки подутини в областта на шията, които подсказват за заболявания на щитовидната жлеза. При проблеми с вътрешната секреция ще ви помогнат валерианата, еньовче, зелени орехчета и арония.

-          Няколко изпитани рецепти: Смесват се 40 зелени орехчета и 1 кг захар. Орехчетата се режат на две и се поставят в съд. Сипва се един килограм захар и се оставя да престои така 20 дни, като всеки ден се разбърква поне по един път. След като изпуснат сока си, орехчетата се сбръчкват  и по това се познава, че сиропът е готов. Прецежда се а орехчетата се измиват със студена вода. Същата тази вода се сипва в прецедения сок.преди да се свали от огъня, се сипва една лъжичка лимонова киселина. Вземат се по 10 капки 3 пъти на ден на гладно.

-          Две чаени лъжички еньовче се накисват за час в 1 литър гореща вода. Отварата се пие 2 или 3 пъти на ден. Може и да се прави гаргара със сместа.

 Публикувано в категории: Ендокринна система /диабет, гуша и др./ » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

За какво се използват различните видове сол? (I част)

Съществуват различни видове сол, с които овкусяваме храната си. Едно правило обаче важи за всички тях – да се употребява в умерени количества, тъй като в противен случай води до

Пелинът има безценни лечебни свойства

Пелинът (Artemisia absinthium) е билка или храст, който достига височина до шест метра.

Как да си направим лекарство от шишарки на хмел?

За терапевтични цели от шишарките на хмела се правят масла, тинктури, екстракти и отвари.

Болестите се четат по ръцете

Ако се вгледате внимателно в ръцете си, можете да разчетете болестите, от които страдате.

Тибетски упражнения за хормонален баланс (I част)

Можете да постигнете добър хормонален баланс с няколко древни тибетски упражнения.

За да постигнем този ефект ни трябват само няколко минути от скъпоценното ни време, в които да направим няколко лесни упражнения.

Ефикасен домашен сироп против кашлица

Не само в студеното време се появява досадната кашлица. В топлите дни също можем да бъдем покосени от нея, но има и ефикасен домашен сироп против кашлица

Лечение при тиреотоксикоза

Тиреотоксикоза е медицинското наименование на хиперфункцията на щитовидната жлеза.

Ако страдате от тиреотоксикоза, трябва да

Научете какво се лекува с черен оман (зарасличе) – народна медицина

Още войните на древния Рим са използвали черния оман (Symphitum officinale L.) за лечение на ставите, зарастване на рани и заздравяването на костите.

Лечение с каланхое – използване на тинктура и сок

Много хора имат у дома си това стайно растение, но не всеки знае, че то е алтернатива на известния женшен и помага за лечение на много заболявания.

Как да премахнете оток?

Как да премахнете оток – един въпрос, който тревожи много хора.

Лечебна и натурална козметика за красота – 3 рецепти с лекарско обяснение

Предлагаме ви три рецепти за натурално лечение на козметични проблеми

Д-р Папазова: Светлината от компютъра блокира производството на мелатонин в организма

Д-р Папазова засяга една доста пиперлива тема за нашия съвременен живот – спим близо до включен компютър и друга техника, която разстройва съня и блокира производството на мелатонин