Народната медицина на помощ при проблеми с щитовидна жлеза

-         От жлезите с вътрешна секреция наречени ендокринните жлези щитовидната е най голямата. Тя има два дяла- ляв и десен, свързани по между си с тесен провлак. Намира се в близост до важни органи като трахеята, гълтача, отзад до хранопровода, сънната артерия и встрани до вътрешната ярмена юголарна вена. Ако жлезата е увеличена е възможно да окаже натиск върху тези органи. Важна е за образуването на хормони, които осигуряват жизнената дейност на всички органи и системи в човешкото тяло. Оглеждайте се периодично за леки подутини в областта на шията, които подсказват за заболявания на щитовидната жлеза. При проблеми с вътрешната секреция ще ви помогнат валерианата, еньовче, зелени орехчета и арония.

-          Няколко изпитани рецепти: Смесват се 40 зелени орехчета и 1 кг захар. Орехчетата се режат на две и се поставят в съд. Сипва се един килограм захар и се оставя да престои така 20 дни, като всеки ден се разбърква поне по един път. След като изпуснат сока си, орехчетата се сбръчкват  и по това се познава, че сиропът е готов. Прецежда се а орехчетата се измиват със студена вода. Същата тази вода се сипва в прецедения сок.преди да се свали от огъня, се сипва една лъжичка лимонова киселина. Вземат се по 10 капки 3 пъти на ден на гладно.

-          Две чаени лъжички еньовче се накисват за час в 1 литър гореща вода. Отварата се пие 2 или 3 пъти на ден. Може и да се прави гаргара със сместа.

 


Публикувано в категории: Ендокринна система /диабет, гуша и др./ » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Ако вашата щитовидна жлеза ви създава проблеми

Един изключително важен орган в човешкия организъм е човешката щитовидна жлеза. Не рядко тя създава проблеми, които могат да бъдат решени успешно

2 рецепти за домашна ароматерапия

Маслото и водата не могат да се смесват, но когато се касае за етерични масла, те образуват божествена и полезна комбинация.

КИЕТЮД / QUIETUDE

КИЕТЮД – сироп е хомеопатичен продукт, който се предписва за лечение на слабо изразена нервност и смущения на съня при деца над 1 година. Приложението на лекарствения продукт е перорално.

Това са много важни съвети против безсъние!

И ето пак, 3 часа сутринта е, а аз лежа в леглото, загледан в тавана и в желанието си да плача с чувство на неудовлетвореност.

Лошият сън провокира преяждане, диабет и сърдечни неприятности

Лошият сън е катастрофа за здравето. Той обърква синтеза на хормоните и влияе на апетита

Това са съвети за превенция на женското здраве!

За здравето на жените се препоръчват билки и натурални продукти, които да поддържат нормалното състояние на органите на репродуктивната им система.

Пет трика срещу ранната менопауза

Тази фаза в живота на една жена няма как да се избегне, но все пак е добре да не настъпва прекалено рано или дори да се отложи. За това помагат някои дребни трикове и правила, които може да изглеждат несериозни. И въпреки това работят

Лечение на простата с рецепти от народната медицина

За лечение на аденом на простатата се използва прах от сухи коренища или екстракт от пресни корени на коприва.

Лечебните ползи от червената калина

От сушени плодове можете да варите чай.

Червената калина – лечебни свойства и рецепти

Възпяваният в много песни красив храст калина (Viburnum opulus) е невероятен лечител.

Това са еликсири за лечение на няколко болести

Невероятни рецепти, с които ще подобрите здравето си! Вижте ги!

Мирослав Митев: Самотата и болката в душата разболяват тялото!

Мирослав Митев е човек, успял да преодолее тежко заболяване. Към днешна дата той помага на други хора, които са болни, давайки им ценни съвети.