Прасковите са полезни при бременност

Всеки знае, че бременните жени трябва да консумират повече плодове. Плодовете са благословия за човечеството от Майката Природа.Те са чудесен източник на витамини и минерали, така че те винаги са най-добрият приятел на бременните жени. Прасковата е древен и вкусен плод, който е символ на дълголетието в Китай.Те имат много голяма хранителна стойност, когато се консумират сурови. Прасковите са богат източник на витамин С, фибри, желязо, витамин А и ниацин. Също така съдържат в себе си калий, витамин B (фолиева киселина), магнезий, фосфор, манган и мед. Прасковата е един от плодовете, които са много полезни по време на бременност, но консумирани в умерени количества не повече от 500гр. на ден.

Ползите от прасковата за бременните жени са следните:

  • Желязото, което се съдържа в прасковата помага в развитието на мозъка на бебето, както и предпазва бременната жена от развитието на анемия по време на бременността.
  • Умерената консумация на праскови помага за предотвратяването на сутрешното гадене при бременните жени .
  • Витамин С, които се съдържа в прасковите помага за усвояването на желязо от организма на бременната жена, а също така засилва и имунната система. Важна е и за растежа на бебето както и за изграждането на клетките и тъканите.
  • Фолиевата киселина в прасковата помага за правилното развитие на мозъка и гръбнака на бебето, също така го предпазва от вродени дефекти като спина бифида. Тя също така увеличава производството на нуклеиновите киселини.
  • Калият помага за предотвратяването на крампи на краката, които са много често срещани по време на бременност. Поддържа и баланса на течности в тялото на майката и на бебето.
  • Магнезият помага в развитието на сърцето, нервната и костната система на бебето и осигурява повече енергия на майката.
  • Витамин А помага за развитието на костите и зъбите на бебето, а фибрите съдържащи се в прасковата предотвратяват появата на запек по време на бременността.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Прасковите са полезни при бременност

  1. Pingback: По какъв начин да се справя със спина бифида? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *