ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прасковите са полезни при бременност

Всеки знае, че бременните жени трябва да консумират повече плодове. Плодовете са благословия за човечеството от Майката Природа.Те са чудесен източник на витамини и минерали, така че те винаги са най-добрият приятел на бременните жени. Прасковата е древен и вкусен плод, който е символ на дълголетието в Китай.Те имат много голяма хранителна стойност, когато се консумират сурови. Прасковите са богат източник на витамин С, фибри, желязо, витамин А и ниацин. Също така съдържат в себе си калий, витамин B (фолиева киселина), магнезий, фосфор, манган и мед. Прасковата е един от плодовете, които са много полезни по време на бременност, но консумирани в умерени количества не повече от 500гр. на ден.

Ползите от прасковата за бременните жени са следните:

  • Желязото, което се съдържа в прасковата помага в развитието на мозъка на бебето, както и предпазва бременната жена от развитието на анемия по време на бременността.
  • Умерената консумация на праскови помага за предотвратяването на сутрешното гадене при бременните жени .
  • Витамин С, които се съдържа в прасковите помага за усвояването на желязо от организма на бременната жена, а също така засилва и имунната система. Важна е и за растежа на бебето както и за изграждането на клетките и тъканите.
  • Фолиевата киселина в прасковата помага за правилното развитие на мозъка и гръбнака на бебето, също така го предпазва от вродени дефекти като спина бифида. Тя също така увеличава производството на нуклеиновите киселини.
  • Калият помага за предотвратяването на крампи на краката, които са много често срещани по време на бременност. Поддържа и баланса на течности в тялото на майката и на бебето.
  • Магнезият помага в развитието на сърцето, нервната и костната система на бебето и осигурява повече енергия на майката.
  • Витамин А помага за развитието на костите и зъбите на бебето, а фибрите съдържащи се в прасковата предотвратяват появата на запек по време на бременността.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Прасковите са полезни при бременност

  1. Pingback: По какъв начин да се справя със спина бифида? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *