Листа от смокиня церят кашлицата

Смокинята предпочита сухите и припечни места главно в Южна България. В медицината приложение намират листата и плодовете й. Листата се берат по време на цъфтежа, докато плодовете – след като узреят. Плодовете на смокинята действат слабително, противовъзпалително и омекчаващо дихателните пътища. В българската народна медицина листата й се използват при всички видове кашлица.

Чаят от билката се приготвя от 2 супени лъжици от листата, залети с 400 мл вряла вода. Отварата кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша преди ядене, 4 пъти дневно.


Публикувано в категории: Уши, нос и гърло

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Хероин за потискане на кашлицата?!

Всеизвестно е, че за жителите на Викторианска Англия спазването на социал­ния етикет е било правило №1.

ИНФЛУЦИД таблетки/ INFLUCID tablets

Хомеопатичен медикамент, приложим при бързо развиващи се простудни заболявания с висока температура, както и при грип. Добър като профилактичен продукт срещу вирусни инфекции.

Полезни рецепти с лучени люспи

Не бързайте да изхвърляте сухите външни люспи на стария лук! Те са чудесен материал за полезни рецепти, които могат да подобрят здравето ви и да ви спасят от досадни болки. Направете си труда да ги съберете, защото наистина ще ви свършат работа.

Това е най-ефикасната рецепта за лечение на кашлица и бронхит!

Бронхитът се характеризира с възпаление на белите дробове и обикновено се получава след вирусна инфекция, като грип или настинка.

3 неверни твърдения за грипа

Всеки трябва да се ваксинира срещу грип. Не е вярно!

Близо 3 години от живота си прекарваме болни и с кашлица

Как да не боледуваме тази зима:

Лечение на простатит с круши

Крушата е обичан плод, известен на човечеството от векове. Тя е сред онези дарове на природата, които едновременно хранят и лекуват.

Настойки, сиропи и сокове против кашлица

* Срещу кашлица смесете сок от моркови и прясно мляко в равни количества. Пият се по няколко глътки 5-6 пъти на ден и преди сън.

Народно лечение с анасон

Отвари и настойки от анасонови семена се прилагат при бронхит, кашлица, запек и в съчетание с други лекарствени средства, като подобряват вкуса им. Често анасонът е съставка от сложни биоактивни композиции на лекарствени треви.

Бързо при онколога, ако кашляте повече от три седмици!

Информационната кампания Be Clear on Cancer на Острова продължила 6 седмици. Призивът към хората, които имат продължителна кашлица, да посетят лекар, е част от държавна програма за профилактика и лечение на белодробния рак.

Как да си направим сироп за кашлица в домашни условия?

През есенните и зимните месеци вирусите атакуват. Ако имунната ви система е слаба, вероятността да се разболеете е много голяма.

Лечението на кашлица изисква упоритост и ефикасни средства!

На лекарствения пазар ще намерите изобилие от сиропи, хапчета, бонбони, прахчета и какви ли не постижения от химични съединения.