Листа от смокиня церят кашлицата

Смокинята предпочита сухите и припечни места главно в Южна България. В медицината приложение намират листата и плодовете й. Листата се берат по време на цъфтежа, докато плодовете – след като узреят. Плодовете на смокинята действат слабително, противовъзпалително и омекчаващо дихателните пътища. В българската народна медицина листата й се използват при всички видове кашлица.

Чаят от билката се приготвя от 2 супени лъжици от листата, залети с 400 мл вряла вода. Отварата кисне 1 час. Пие се по 1 винена чаша преди ядене, 4 пъти дневно.


Публикувано в категории: Уши, нос и гърло

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

МУКОПЛАНТ / MUCOPLANT

МУКОПЛАНТ е ефикасен продукт на растителна основа, с чиято помощ се постига лечебен ефект при възпаления на дихателните пътища с придружаваща кашлица.

5 доказани ползи за здравето, които носи шоколада

Научно е доказано, че жени, които по време на цялата си бременност са консумирали шоколад, се справят по-добре със стреса от раждането и с постродилната депресия, а бебетата им се усмихват повече

АЛЕГРА / ALLEGRA

АЛЕГРА е антихистаминов препарат, подходящ за възрастни и деца над 12 години за овладяване симптоматиката на сенната хрема. Взема се при сезонно обостряне на алергията, като повлиява сълзене и зачервяване на очите, запушен нос, сърбеж, хрема и кашлица.

БРОНХОТОН / BRONCHOTON

БРОНХОТОН е продукт с антисептично действие, което повлиява положително симптоматиката при кашлица. Постига разширяване на бронхите, чрез което се подобрява дишането. Едната активна съставка – ефедрин, намалява отока на лигавиците; втората – глауцин, потиска центъра на кашлицата както кодеина.

Хероин за потискане на кашлицата?!

Всеизвестно е, че за жителите на Викторианска Англия спазването на социал­ния етикет е било правило №1.

ИНФЛУЦИД таблетки/ INFLUCID tablets

Хомеопатичен медикамент, приложим при бързо развиващи се простудни заболявания с висока температура, както и при грип. Добър като профилактичен продукт срещу вирусни инфекции.

Полезни рецепти с лучени люспи

Не бързайте да изхвърляте сухите външни люспи на стария лук! Те са чудесен материал за полезни рецепти, които могат да подобрят здравето ви и да ви спасят от досадни болки. Направете си труда да ги съберете, защото наистина ще ви свършат работа.

Това е най-ефикасната рецепта за лечение на кашлица и бронхит!

Бронхитът се характеризира с възпаление на белите дробове и обикновено се получава след вирусна инфекция, като грип или настинка.

3 неверни твърдения за грипа

Всеки трябва да се ваксинира срещу грип. Не е вярно!

Близо 3 години от живота си прекарваме болни и с кашлица

Как да не боледуваме тази зима:

Лечение на простатит с круши

Крушата е обичан плод, известен на човечеството от векове. Тя е сред онези дарове на природата, които едновременно хранят и лекуват.

Настойки, сиропи и сокове против кашлица

* Срещу кашлица смесете сок от моркови и прясно мляко в равни количества. Пият се по няколко глътки 5-6 пъти на ден и преди сън.