Какво е камерна тахикардия и как се лекува тя

Камерната тахикардия кара сърцето да бие много бързо обикновенно от 120 до 200 удара в минута. Тахикардия означава ускорена сърдечно дейност, а камерна, защото проблемът започва в долната част на сърцето. Камерната тахикардия може да бъде опасна особенно, ако има и други сърдечни заболявания.

Симптомите на камерната тахикардия включват: сърцебиене, гръдна болка или дискомфорт, недостиг на въздух, световъртеж, припадък. Когато имате тези симптоми е необходимо веднага да се консултирате с лекар. Ако в миналото сте имали някъкав проблем със сърцето или го имате сега камерната тахикардия може да доведе до животозастрашаващо състояние, наречено камерно мъждене. Това е фатално, ако не бъде отстранено до минута или две.

Причините, които може да доведат до камерна тахикардия са:високо кръвно налягане, коронарна болест на сърцето, вродени сърдечни заболявания, някои лекарства, както и емоционален или физически стрес.

Камерната тахикардия се диагностицира с електрокардиограма /ЕКГ/. Електрокардиограмата е тест с който маже да се установи електричиската активност на сърцето, за да се види колко добре работи то. Ако ЕКГ теста предположи, че има камерна тахикардия изследванията, които трябва да се направят са: кръвни тестове, ехокардиография, амбулаторна ЕКГ, електрофизиологично проучване и ангиограма.

Лечението на камерната тахикардия има за цел спирането на атаките и предотвратяването на бъдещи такива. Може да бъдат дадени някои видове лекарства, които да контролират сърдечния ритъм и честота. Това са бета-блокери, блокери на калциевите канали и антиаритмични лекарства. Тези лекарства ще ви ги предпише лекуващият ви лекар. С тях лечението може да продължи много кратко време, но в някои случай може и да продължи месеци или дори години. Внякои случай може да се наложи и хирургична намеса, но тове се прави само ако лекарствата не са се справили със заболяването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Какво е камерна тахикардия и как се лекува тя

  1. Pingback: Какво представляват сърдечносъдови заболявания? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *