Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заклетият пушач поема цяла чаша никотин!

Тази тема е колкото стара, толкова u актуална. Защото в 85 на сто от случаите с рак на белите дробове, предизвикани за година, може да се открие връзка с тютюнопушенето. При тези от вас, които изпушват по две и повече кутии цигари на ден в продължение на 20 години, се повишава рискът от рак на белите дробове, забеле­жете – с цели 60-70% в сравнение с непушещите.

Рискът от рак на белите дробове нараства пропорционално с количеството цигари, изпушвани на ден. Причината е в това, че колкото повече пуши човек, толкова по-голямо количество дим вдиш­ва, толкова повече смола и никотин поема и съответно рискът се повишава главоломно.

Както показват изследвания на лекарите, най-лоши са послед­ствията от пушенето за белите дробове. Димът постъпва в тра­хеята продължава по двата главни бронха, след което попада в бронхйолите в крайна сметка този коварен дим прониква в самата структура на белите дробове на човека – в дихателните торбички. Дихателните пътища на човека – трахеята, бронхите, бронхиолите – са покрити с нежни трептящи епителни клетки, те вибрират про­тив потока въздух. Именно тук засядат мъничките частички въздух и дим. И белите дробове се самопочистват.

Ако във въздуха има примеси – те засядат върху този епител и заедно с храчките се отделят от дихателните пътища. Върху епи­тела се струпват всички вредни вещества, съдържащи се в дима. При всяко ново дръпване от цигарата тези вредни вещества стават все повече.

ЕПИТЕЛЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С КАТРАНА, ЗАСЕДНАЛ ВЪРХУ НЕГО, И ЗАПОЧВА КАШЛИЦАТА

Тя се повтаря дотогава, докато се прочистят дихателните пътища от мръсотията. Именно по това могат да се познаят пу­шачите – по постоянната кашлица. Техният организъм се опитва да се избави от катрана и другите вредни вещества,

Всички вещества, съдържащи се в дима, засядат върху бронхите, но вибриращият епител и кашлицата не могат да ги прочистят до­край. В резултат на това тези вредни вещества дразнят клетките на бронхите, бронхиолите и алвеолите. И започва възпаление.

Колкото повече човек пуши, толкова по-малко сили за самозащита му остават в организма.

От този момент нататък започват основните проблеми и бо­лести – хроничен бронхит, емфизем, пристъпи на астма, склонност към респираторни заболявания и тяхното продължително протича­не. Нека.припомним, че 6 пъти се повишава рискът от развитие на рак. Съгласно последни данни 95 на сто от болните с туберкулоза са пушачи.

ВНИМАНИЕ!

Запомнете какви са последствията за белите дробове на пушачите: те са зацапани със смола, по-слабо еластични, в тях има повече секрети. Белите дробове бързо стареят, вентилацията им е нарушена, създадени са идеални условия за развитие на рак. Цялата респираторна симптоматика – кашлица, храчки, хриптене, затруднено издишване, всичко това може да изчезне, ако откажете цигарите – дори и да сте пушили цели 20 години.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Заклетият пушач поема цяла чаша никотин!

  1. Pingback: Доц. Коста Костов: Имаме и 20-годишни пациенти с ХОББ! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *