Народни рецепти против гастрит

3 клончета от орех с дължина 15 см и с дебелината на палеца врят в 1,5 л вода, докато остане 1 л течност. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди хранене.

Смесват се равни части мед и чиста мастика. Пие се 50 г смес 3 пъти на ден 10 минути преди ядене. Прилага се в продължение на 10 дни. Тази рецепта се изпълнява до януари или февруари, не по-късно. Изцежда се сокът на 3 средноголеми картофа, добре измити, необелени, без кълнове по тях и без делено по корите. Сокът се изпива сутрин на гладно и веднага се изпива супена лъжица мастика. Същото се прави и на обед, вечер не се пие.

Прави се 10 дни, 10 дни се почива и отново се пие. Тази доза е достатъчна да забравите за гастрита. Когато изпълнявате рецептата, не злоупотребявайте с алкохол, цигари, кисело, солено и люто.


Публикувано в категории: Болести и лечение » Заболявания на храносмилателната система » Любопитно » Мъжете и жените » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Полезни храни и рецепти за болен стомах

Болен стомах е често срещано явление в нашето ежедневие. Хората с болен стомах знаят колко много трябва да се грижат за него като ядат подбрани храни

5 народни рецепти за лечение със зехтин

Зехтинът има десетки лековити свойства. „Течното злато” е мощна комбинация от витамини, минерали, ненаситени мазнини.

Билкова рецепта помага при гастрит

Гастритът може да е остър или хроничен. Симптомите при двете състояния са различни. При остър гастрит пациентът се оплаква от болки в стомаха, гадене, главоболие, повръщане, виене на свят. Хроничният гастрит се характеризира с тежест в стомаха, киселини, болки в стомаха, често оригване.

10 теста, които можете да си направите у дома

Неудобството на сутрешното тичане към лабораторията за изследване е на път да остане в миналото. Благодарение на успешните разработки в областта на домашните тестове, вече много анализи могат да бъдат направени, без да излизаме от къщи.

7 супер ефективни рецепти против язва на проф. Мермерски

Сокът от сурови картофи помага при гастрити, подагра и ишиас

Какъв хранителен режим да спазваме ако страдаме от язва?

Най-напред трябва да се освободим от някои неверни схващания:

ЛАНЗУЛ / LANZUL

Стомашно устойчивите капсули ЛАНЗУЛ се използват при болестни състояния, свързани с прекомерно производство на солна киселина и повишена киселинност на стомашните сокове. Приложението на медикамента ограничава това и позволява подобряване на състоянието и възстановяване на увредената стомашна лигавица.

Хроничен гастрит

Стомашната лигавица търпи възпалителни промени и при определени обстоятелства ат­рофира.

Остър гастрит (стомашно отравяне, възпаление на стомашната лигавица)

С понятието гастрит лекарите наричат острото възпаление на стомашната лигавица в резултат на отравяне.

Ето как българин пребори наведнъж 10 болести!

ТАЛЦИД / TALCID

Приемът на този продукт намалява стомашната киселинност и съдейства за оздравителните процеси при лечение на определени заболявания: гастро-езофагеален рефлукс, язва на стомаха или дванадесетопръстника, гастрит