Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наближава Трифон Зарезан – запишете си тези бабини рецепти срещу махмурлук

Предстоят ни дни, в които, когато и да кажете „Време е да се напием“, все ще сте уцелили момента.

Православният календар казва, че Трифон Зарезан е на 1-и февруари, други обаче са категорични, че виното се лее на 14-и февруари, когато е и денят на влюбените. Че няма да спрем на първата чаша, то е ясно, но поне можем да се подготвим предварително, за да не ни боли главата на сутринта.

Първото правило е да не се наливаме на гладен стомах. Причината е, че когато не сме яли, започва усилено усвояване на алкохола и за по-малко от два часа сме вече на градус.

махмурлука
Тези бабини рецепти лекуват махмурлука

Изпитани бабини рецепти заръчват преди да посегнем към чашката, да изпием чаша вода или мляко. По този начин можем да забавим действието на ракията и да вдигаме повече наздравици. Ще носим още повече, ако вместо салата заложим на тежки мезета – пържола или луканка. Преди як запой е добре да изпием и една-две лъжици олио или зехтин. Наслагването им по стените на стомашната кухина не позволява на алкохола да премине в кръвта и така забавя ефекта му.

Приемането на вода по време на пиенето на алкохол също ще се отрази положително на кондицията ни. Оптималният вариант е на едно малко да изпивате по чаша вода. Ако обичате безалкохолно, то не трябва да е газирано. В противен случай няма да забавите действието на алкохола, а напротив.

Смесването на газирано с твърд алкохол е предпоставка за по-бързо напиване. Същото важи и за разреждането на водката с портокалов сок.

Ако искате да не ви хване бързо, киселите краставички са идеално мезе.

Според експерти киселите туршии помагат на организма при пиене. Рибата и рибният хайвер също неутрализират въздействието на алкохола. Забавят го също и храни, богати на белтъчини, нишесте, целулоза – месо, картофи, зеленчуци. Алкохолът не само обезводнява, но и отнема ценни минерали от организма.

Когато се напиваме, от него се изхвърлят калиеви соли, затова ако се приемат храни, богати на калий, можем да носим повече на алкохол. Такива са зелето, картофите и бананите.

Разбира се, дори и вземем всички тези мерки, дали ще се напием зависи най-вече от това какво пием. Най-лесно ще паднем под масата, ако вдигаме наздравици със шампанско или ликьор.

При тях съдържанието на захар е голямо и това прави напиването бързо, а махмурлукът тежък. Много податливи на тези питиета са дамите, които могат да паднат под масата само от две чаши. Водката се смята за чисто питие, но зависи каква е.

Сериозни последици няма само ако вдигаме наздравици със скъпи и многократно пречистени водки, направени от зърнен спирт. В много от масовите обаче се слага захар, глицерин, омекотяващи добавки, които са фактор за махмурлук, предупреждават специалистите.

От истинското малцово уиски много рядко може да имаме тежко пиянство, но белите вина са опасни. Те са с по-висока киселинност, а често и с повече остатъчна захар от червените. Ако ще пиете ракия, изберете гроздова.

Причината е, че съдържанието на плодовете и ферментацията на останалите ракии са такива, че при дестилацията излизат повече вредни вещества. Бирата е леко питие, но никак не е безобидно. Най-безопасно е наливното светло пиво.

Източници:Телеграф,pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *