Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Певицата Тони, преборила улцерозен колит, дава 12 съвета за заболяването

Улцерозен колит – същност, признаци и симптоми. Начин, по който заболяването се е проявило при певицата Тони. Симптоми, болки, загуба на кръв, лоша кръвна картина. Медикаментозно и биологично лечение. Диета и режим на хранене. Забранени храни. Позволени храни. Ремисия. Прием на витамини и минерали.

Певицата Тони гостува в „Преди обед“ при Деси Стоянова и при Сашо Кадиев по Би Ти Ви. Тони стана известна преди години с популярния хит   „Всичко било е насън“.   Певицата споделя своите преживявания от сблъсъка с тежкото автоимунно заболяване.  Много хора имат автоимунни заболявания, но даже не предполагат за тях.

улцерозен колит
Тони обяснява, че улцерозен колит е мъчително заболяване, но пациентите могат да се излекуват от него

Това автоимунно заболяване се нарича улцерозен колит.  То уврежда червата. При него дебелото черво е пълно с кървави язви. Първите симптоми при Тони били постоянно подут корем. Тя изкарвала слуз и кръв през ануса. След прегледи при специалисти, те казват, че има хемороиди и трябва да се оперира. Преди да постъпи за операция, Тони се прегледала при друг специалист. Той забелязал, че тя страда от  гастроентерологичен проблем.

Направена е колоноскопия. Изследването било вече доста обострено. Тони изкарвала не само кръв, но и гной. Стената на дебелото черво било толкова изтъняла, че съществувал огромен риск да се перфорира (да се пробие). През цялото време Тони изпитвала нечовешка и разкъсваща болка. Прием на обезболяващи е повече от наложителна. В същото време пациентът не може да приема прекалено силни аналгетици, защото влияят зле на червата.

улцерозен колит
Певицата Тони обяснява как се е излекувала от улцерозен колит

Лечението на Тони започва с прием на кортикостероиди. В началото лекуващите лекари изписват препоръчителната доза, но тя не дава положителен резултат. Увеличават дозата и достигат до максимално позволеното количество. Отново без резултат. В същото време кръвните показатели стават лоши. Желязото пада на 0,01 при нормална стойност 8.9–26.8 mcmol/L или 50–150 mcg/dL. Хемоглобинът пада на 50 при нормална стойност 120 до 160 g/l за жените.

На следващ етап  Тони започва да провежда биологично лечение. Тя кандидатства в програма за тестване на ново лечение. Одобрена е и започва да приема биологичните продукти под лекарски контрол. След 6 месеца направената колоноскопия показва, че язвите са намалели значително.

Въпреки подобрението, Тони не може да влезе в ремисия. Става веган и едва тогава нещата рязко се подобряват. Само 3 месеца, след като спира прием на всякаква животинска храна, Тони влиза в ремисия.  Днес тя е излекувана, но продължава да се храни само с растителна храна. Понеже е публична личност, много българи търсят нейните съвети. Така тя помага и на други пациенти бързо да оздравеят.

улцерозен колит
Певицата Тони преди да се разболее от улцерозен колит във видеото на хита „Всичко било е насън“

Диетата на Тони, с която се предпазва от нови атаки на улцерозен колит:

1 – Всички животински продукти се изключват от менюто;

2 – Храната може да се приготвя термично – не става въпрос за  суровоядство – задушена, печена, на супи;

3 – Трябва да ядете храни с глутен, ако те не ви създават проблеми;

4 – Пие соев протеин;

5 – Приема витамин В 12, който липсва при веганите;

6 – Взема допълнително и витамин В-комплекс;

7 – Пие сок от моркови, заради витамин А;

8 – Задължително избягва киселинните храни. Храните по принцип се делят на алкални и на киселинни. Тони не яде домати. Вместо оцет използва лимони, които са кисели, но спадат към алкалните плодове;

9 – Не трябва да яде никакви сладкиши, пасти или торти. Консумира мед, който й действа изключително добре;

10 – Най-често яде ориз и картофи, защото те са сложни въглехидрати и най-качествено засищат веганите. Яде и соя;

11 – Не пие алкохол и концентрати. Избягва вино и бира, защото особено много вредят на червата;

12 – Тони пазарува от биомагазини. Там предлагат интересни продукти като вегански кашкавал, сирене от кашу и други. Купува сейтан – житно месо;

Рецептата на Тони – здравословни хапки за вегани и не само:

1 авокадо наряза на филийки, парче соево сирене и отгоре парче авокадо.

Ще ви бъде полезно да чуете лично разговора с певицата Тони по Би Ти Ви  ТУК >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *