БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Инфекциозните болести при децата лекувайте с тези методи

Инфекциозните болести се разпространяват много бързо сред децата. Заболявания като рубеола или заушки в детска възраст са полезни, тъй като изграждат имунитет и пречат на човека да се зарази в зряла възраст, когато те протичат по-тежко и имат неблагоприятен ефект върху развитието на плода (рубеолата) или мъжката плодовитост (заушките).

Инфекциозните болести при децата
Инфекциозните болести при децата

ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО

Вирус или бактерия обикновено е причината за възпаленото гърло, което често е първата област от тялото, реагираща на инфекцията. Ако гърлото се възпалява често или състоянието продължава повече от няколко дни, това може да е признак на по-сериозна болест и трябва да се консултирате с лекар.

Лечение

Диета и хранене. Предлагайте пресни плодови сокове, богати на витамин С. Гаргара с разреден лимонов сок може да помогне.

Хомеопатия. Apis, Belladonna или Heparsulf три пъти дневно могат да облекчават симптомите.

Билкова медицина. Правете гаргари с градински чай или мащерка с добавен пресен лимонов сок.

Давайте на детето бонбони с витамини – последвайте линковете за повече подробности:

Плодови бонбони с витамини А, C и E за деца – Състав: В 100 грама бонбони се съдържат витамин С – 60 mg, витамин Е – 10 mg, провитамин А (бета каротен) – 4,8 mg. В масата на бонбоните са включени екстракти от цвекло, спанак и куркума.

КОКЛЮШ (ПЕРТУСИС)

Причиненият от бактерия коклюш атакува мускусните мембрани, покриващи въздухопроводите. Болестта може да продължава до 4 месеца и да е изключително сериозна. Симптомите й включват шумно поемане на въздух в края на пристъпа на кашлица, придружено от леко повишена температура, течащ нос и загуба на апетита.

Лечение

Диета и хранене. Давайте много течности, особено ако детето повръща. Избягвайте млечните продукти и обилното ядене.

Хомеопатия. Drosera rоtindifolia или Aconitum napellus ще помогнат, особено през нощта.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Билкова медицина. Могат да се предпишат бял пчелинок, овча опашка, мащерка и лавандула.

Имунизацията срещу коклюш може да се направи в курс от три инжекции през първата година на детето. Ако то има повишена температура, имунизацията трябва да се отложи, докато не оздравее.

Консултирайте се с вашия лекар за други противопоказания.

ВАРИЦЕЛА

Тази силно заразна болест се причинява от вируса херпес зостер. Симптомите включат силно сърбящи обриви, обикновено по тялото, които могат да се разпространят върху крайниците, лицето и главата. Петната се превръщат във воднисти мехури, които се пукат и след около 5 дни образуват струпеи. Опитайте се да избягвате чесането, което разпространява инфекцията.

Лечение

Нагуропатия. Давайте много портокалов сок, чай с лимон или лимонов сок, подсладен с мед. Мажете петната с гъба, натопена в хладка вода. Три супени лъжици сода бикарбонат, прибавени във вана, пълна с хладка вода, би трябвало да облекчат сърбежа.

Хомеопатия. Rhustox ще облекчи дразненето, Antimonium tart, може да помогне за заздравяване на струпеите.

Билкова медицина. Запарка от бъз, мазана върху петната, облекчава сърбежа. При висока температура давайте чай от бял равнец, лимонов цвят или брястолистно орехче.

Консултирайте се с лекар, ако се засегнат очите на детето, ако то има висока температура, кашля прекалено много и повръща. Петната ще оставят белези, ако се чешат или инфектират.

РУБЕОЛА (НЕМСКА ШАРКА)

Рубеолата е остро вирусно заболяване, чиито симптоми включват леко розов обрив на малки петънца, започващ зад ушите и върху лицето и разпространяващ се по тялото, възможно е очите да сълзят и жлезите да са подути.

Лечение

Билкова медицина. Хладка запарка от лавандула, нанасяна с гъба върху кожата, може да помогне за облекчаване на сърбенето.

Избягвайте контакти с бременни жени: рубеолата може да увреди неродения плод, особено в началото на бременността. Имунизация срещу рубеола

РОЗЕОЛА

Тази лека инфекциозна болест прилича на рубеолата и рядко се нуждае от лечение. Проявява се чрез розов обрив на малки петна, обикновено след повишена температура.

МОРБИЛИ

Причиняват се от вирус и са инфекциозна болест. Симптомите включват висока температура, суха кашлица, възпалени очи и розов обрив по цялото тяло. Бели петна, известни като петна на Коплик, са видими от вътрешната страна на бузите няколко дни преди да се появи обривът.

Лечение

Оставете детето да си почива и давайте допълнително течности.

Хомеопатия. Apis, Euphrasia, Sulfur u Gelseniumтрябва да помогнат за облекчаване на симптомите.

Билкова медицина. Давайте запарка от бял равнец или бъз с добавка на лайка на всеки 4 часа. Хладка запарка от лавандула, мазана върху кожата, помага за облекчаване на сърбежа.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Съвет

Случаите на морбили винаги трябва да се регистрират от лекар, независимо дали е необходимо лечение или не. Имунизация срещу морбили (заушки/морбили/рубеола) се предлага между 12- и 15-месечна възраст.

ИМУНИЗАЦИЯ

Алтернативните здравни професионалисти обикновено са предпазливи по отношение имунизацията срещу детски болести. Някои вярват, че чрез даване на малки дози – около 1 /10 от обичайното количество, могат да се избегнат усложненията. Някои хомеопати предлагат консултиране по отношение на имунизациите, а повечето осигуряват алтернативна медицинска подкрепа, ако решите да не имунизирате детето си срещу определени болести.

Хомеопатия. След имунизацията давайте Aconite за шока и Arnica за нараняването.

ЗАУШКИ

Болестта се причинява от вирус и е инфекциозно заболяване, което засяга предимно деца над 2 години. Симптомите на заушките са подути жлези зад ушите и болки в ушите.

Лечение

Хомеопатия. Aconite, Belladonna, Rhustox.uLachesis облекчават симптомите. Jaboeandi u Phytolaccaса специфични лекарства при подути жлези.

Билкова медицина. Препоръчват се запарки от бял равнец или бъз. Глухарчето подпомага черния дроб да изхвърля токсините.

Консултирайте се с лекар, ако симптомите са тежки или ако вратът е вдървен. Имунизация срещу заушки, морбили и рубеола (заушки/морбили/рубеола) се предлага между 12 и 15-месечна възраст.

СКАРЛАТИНА

Това е силно инфекциозна, но рядка болест, причинявана от стрептококова бактерия. Симптомите включват възпалено гърло, следвано от обрив, повръщане и треска.

Лечение

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Лекарствата трябва да се предписват за всеки етап на болестта.

Съвет

Скарлатината е сериозна болест. Ако подозирате, че детето е болно, уведомете лекаря си: Възможно е да са необходими антибиотици. Налага се карантина в продължение на 7 дни от началото на обрива.

Консултирайте се с лекар, ако симптомите са тежки или ако вратът е вдървен. Имунизация срещу заушки, морбили и рубеола (заушки/морбили/рубеола) се предлага между 12 и 15-месечна възраст.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *