Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Епилептичните припадъци и епилепсията – алтернативна медицина

Епилептичните припадъци са потрепване или изтръпване в малки части от тялото, например лицето, или загубата на съзнание и неконтролируеми конвулсии на цялото тяло. Многократните припадъци се наричат епилепсия.

Безглутенова диета при епилепсия и припадъци
Безглутенова диета при епилепсия и припадъци

Те могат да засягат само част от мозъка или да са генерализирани, причинявайки симптомите на grand mal (голям припадък): главоболие, замаяност, сънливост и чувство на дискомфорт, или “аура”, следвани от безсъзнание, вдървяване или неконтролируеми конвулсии на тялото, или petit mal (малък припадък), който обикновено засяга децата и може да е труден за долавяне, тъй като е възможно да изглежда така, сякаш детето просто си мечтае.

Припадъците са причинени от внезапни, неконтролируеми появи на електрическа мозъчна активност. Те могат да се задействат от нараняване, инфекция или болест, но е възможно и да няма видима причина.

Скорошните изследвания са установили, че бебешките ваксини против дифтерия/тетанус/коклюш и против морбили/заушки/рубеола могат да увеличават риска от припадък.

Химикалите, откривани в аерозолите, пестицидите, парафиновите пари, дизеловите емисии и разтворителите също могат да задействат припадък. Изследванията показват връзка между епилепсията и цьолиакията — алергия или нетърпимост към храни, съдържащи глутен, например пшеница, ечемик, ръж и овес.

Лечение

Натуропатия. Смята се, че избягването на определени медикаменти, химикали и храни също може да спомогне за предотвратяване на пристъпите. Натуропатите предлагат добре балансирана и несъдържаща глутен диета, богата на витамини D и В6, както и на цинк, калций и магнезий, които имат антиконвулсивни свойства, и аминокиселината таурин, за да се помогне за контролирането на припадъците.

Препоръчваме ви добавката калций и магнезий, която можете да закупите тук!

Препоръчва се и избягването на кофеин и намаляването приема на алкохол.

Цветни лекарства на Беч/Бах. Могат да се препоръчат Clematis за предотвратяване на първоначалното чувство на мъглявост и лекарството “Спасение” по време на пристъпа.

Остеопатия. Установено е, че лекият натиск, използван при краниалната остеопатия, облекчава симптомите.

Йога, ароматерапия, медитация и биологична обратна връзка. Тъй като много припадъци стават в период на стрес, за тези терапии е установено, че са благотворни за релаксацията на тялото.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *