Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отслабване с храна? Естествено! Всичко е обмяна на веществата!

Сигурно познавате хора, които не могат да отслабнат, колкото и малко да ядат. Те сами си го обясняват със забавена обмяна на веществата.

Отслабване с храна
Отслабване с храна

Действително организмът на някои хора изгаря калориите по-бавно, което затруднява контролирането на теглото. Може би Вие сте точно от този тип.

Приблизително при един от всеки четири души проблемът не е в забавената обмяна на веществата, а в нарушаване на механизма за преработка на захарта и преобразуването и в мазнина. При нормалния процес на постъпване и изгаряне на калории и изпълнението на обичайните функции, организмът произвежда определено количество инсулин – хормон на задстомашната жлеза. Инсулинът контролира скоростта, с която съдържащата се в кръвта захар, топливо за организма, се поглъща от клетките на различните тъкани.

При някои хора производството на инсулин е завишено – не толкова, че да доведе до развитие на захарен диабет, но напълно достатъчно, за да повлияе върху обмяната на веществата, апетита и теглото. Излишното съдържание на инсулин принуждава организма при консумирането на определени видове храни да изработва повече мастни клетки от нормалното. Колкото по-лесно се преобразува храната в захари, толкова пo-изразителен е този ефект. Свръх производството на мастни клетки също забавя обмяната на веществата и в резултат се трупат килограми.

Избирайки храна с високо съдържание на въглехидрати и целулоза, която не стимулира производството на инсулин, неуспелите преди това да отслабнат, ще постигнат успех.

И така – съвети за отслабване чрез хранене:

  • Яжте храни, съдържащи целулоза като ечемик, сладки картофи, пълнозърнест хляб, боб, броколи, карфиол, кисело мляко, пилешко и пуешко месо.
  • Откажете се от „бялата” храна. Картофите, белият хляб, макаронените изделия от бяло брашно увеличават захарта в кръвта. Те се усвояват бързо и изпращат сигнал на задстомашната жлеза, която започва да произвежда и да отдава повече инсулин. Затова тези продукти трябва да се избягват.
  • Вземайте всеки ден по 2 чаени лъжички ленено семе, смляно в салата или в блендер с кисело мляко. В него се съдържат незаменимите омега 3 мастни киселини, от които организмът ви ще произвежда повече инсулин.
  • Яжте риба, която може да бъде приготвена по всякакъв начин – пържена, печена, варена или в консерва, тя запазва хранителните си качества.
  • Хората, които внимават за фигурата си, са единодушни, че макаронените изделия нанасят непоправими вреди. Специалистите обаче са установили, че причината не е толкова в макароните, колкото в добавките към тях – мазни сосове, сметана, сирене, майонеза. Самите макарони, особено ако не са от бяло брашно, са полезни. Те съдържат много растителни белтъчини, целулоза и витамини от групата В.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *