Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДЕНТИНОКС ГЕЛ / DENTINOX GEL

Съдържа лидокаин, тинктура от лайка, полидоканол, сорбитол, ксилитол, пропиленгликол карбомер 934 Р, полисорбат 20, натриев едетат, натриева основа , захарин натрий, ментол, вода

Предназначение

дентинокс гел
С дентинокс гел зъбките поникват без болка

ДЕНТИНОКС е гел за бебета при поникването на първите зъбки. Денталният гел облекчава болката и неутрализира възпалението в устната кухина.

Как се приема

ДЕНТИНОКС ГЕЛ се прилага 2-3 пъти дневно върху зоната на венеца, където се очаква да прорежат млечните зъби. Количество ДЕНТИНОКС ГЕЛ , не по-голямо от грахово зърно, се нанася равномерно върху венеца с чист пръст или памучно тампонче. Операцията се извършва след хранене и преди сън.

Гелът може да се използва продължително време с прекъсвания, до поникването на всички млечни зъби. Активните компоненти в продукта винаги изпълняват предназначението си; лидокаинът обезболява, а екстрактът от лайка действа антисептично и противовъзпалително.

Гелът не бива да се нанася в големи дози или близо до очите, за да не предизвика дразнения или алергични реакции.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи прилагането на ДЕНТИНОКС ГЕЛ причинява алергични реакции със зачервяване и обрив. Има информация за епизоди с оток в устната кухина и на устните, затруднено преглъщане и говор, задух. Има регистрирани единични случаи на сънливост.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДЕНТИНОКС ГЕЛ не се препоръчва и предлага в случаите, когато е известна алергия към някой от компонентите. Ако в процеса на прилагането се прояви симптом, който може да се отнесе към алергичните прояви, спрете прилагането на гела и потърсете лекар.

Ако медикаментът се приема добре, той може да бъдат използван при появата на всеки от млечните зъби – включително кътниците.

Взаимодействие с други медикаменти

ДЕНТИНОКС ГЕЛ не е коментиран като продукт, който влиза в лекарствени взаимодействия с негативен за потребителите ефект. Този медикамент е разработен специално за малки деца и това е причината концентрациите на активни субстанции в него да са минималните ефективни.

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв за опаковка от 10 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *