Листата от бреза и живовлек срещу воден плеврит

Листата от бреза и живовлек срещу воден плеврит60 грама стръкове от полски хвощ, 60 грама листа от жиловлек, 60 грама листа от бреза, 60 грама стръкове от бял равнец, 40 грама корени от сапунче, 40 грама стръкове великденче, 40 грама цвят от лопен и 40 грама стръкове исоп се смесват. Две супени лъжици се слагат в половин литър вода. Варят се пет минути. След изстиване се прецеждат и се употребяват по 150 мл преди ядене, три пъти дневно.Публикувано в категории: Бели дробове и дихателна система » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

ТУСАВИТ / TUSSAVIT

Сиропът ТУСАВИТ е предназначен за облекчаване на кашлицата при простуди, проявен фарингит и възпаления на лигавицата в устната кухина, при катари на дихателната система.

Водният плеврит налага продължително лечение

Личният лекар на дядо ми има съмнение, че дядо, който е на 66 години, болен от воден плеврит. В момента чакаме изследва­нията му. Интересува ме, предвид възрастта му, може ли да се получат усложнения? Колко сериозно е това заболя­ване и дълго ли трябва да се лекува, ако изследванията му потвърдят диагнозата?

Живовлека може да ви избави от досадната кашлица

Една супена лъжица сушени листа от живовляк се заливат с една чаена чаша кипяща вода и се запарват два часа. Запарката се прецежда и от нея се приема по една супена лъжица 4 пъти дневно 20 минути преди хранене, както и при пристъпи на кашлица.

Жиловлек и трънка при възпаление на бъбреците

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 грама корени от трънка, стръкове от хвощ и коренища от пирей. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 грама вряща вода. Ври 10 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда.Пие се 4 пъти дневно преди хранене.

Тесто и нишадър лекуват воден плеврит

Да се остави тесто да втаса от сутринта до вечерта, да се посоли с нишадър, да се намаже с пчелен мед и да се наложи върху гърдите.

Възпаление на яйчниците се лекува с листа от бреза

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г цвят от бъз, листа от бреза, корени от коприва, цвят от иглика и пиреи. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Киснат 1 час и запарката се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 100 г преди хранене.

Листа от бреза помагат при воден плеврит

Смесват се и се разбъркват внимателно по 60 грама корени от бял оман, листа от бреза и стръкове от жълт кантарион, по 100 грама коренища от пирей и листа от подбел.

Лечение на воден плеврит

Приготвяме настойка от 100 г чист нектарен мед (предварително варен на водна баня 10 минути), 300 г нарязан на ситно червен кромид лук и 600 г чисто домашно червено вино. Оставяме я да престои на топло (до печка или на слънце) 3-4 дни, след което даваме на болния сутрин, обед и вечер 20 минути преди хранене.

Мащерка и жиловлек се пият при кашлица

Смесват се 20 грама стръкове от мащерка, 20 грама листа от подбел, 20 грама стръкове от медуница, 20 грама корени от ружа, 20 грама цвят от черен бъз, 20 грама корени от сладък корен, 20 грама корени от иглика, 10 грама цвят от лопен.

Сдъвканият жиловлек преборва задуха

Три дни поред сутрин и вечер преди хранене се дъвчат листа от живовлек. Избират се широки листа и след като се сдъвчат, бавно се гълтат.

Лайка и живовлек при хроничен колит

Смесват се и се разбъркват внимателно 200 грама цвят от лайка и 80 грама цвят от мента. 1 равна супена лъжица се залива с 400 грама кипяща вода. Кисне 15 минути и запарката се прецежда.

Червен кантарион и жиловлек при язвен колит

Смесват се 75 грама невен, 75 грама жиловлек, 100 грама червен кантарион, 100 грама жълт кантарион и 100 грама зарасличе.