Да премахнем стреса без успокоителни

Вземат се корените, стъблата и листата на игликата. Билката се надробява. Една чаена лъжичка се залива с една чаена чаша вряща вода. Запарва се 30 минути, охлажда се и течността се прецежда. Пие се по половин чаена чаша 2 пъти дневно. Запарката се действа успокоително на нервната система, има леко сънотворен ефект, помага при главоболие и свръхвъзбуда.

Вземат се корените от дилянка. 5 грама нарязани корени се заливат с една чаена чаша вряща вода и се запарват поне 2 часа. Течността се прецежда и се пие по 100 мл сутрин и вечер преди лягане. Вечерната доза е добре да се пие топла с мед. Препоръчва се като успокоително средство при нервна възбуда и безсъние.

Вземат се цветове от лавандула. 50 грама от цветовете се заливат с 1 литър вряща вода, запарват се 5-10 минути и течността се прецежда. Излива се във ваната наполовина пълна с вода. Времетраене на процедурата 15-20 минути. Тази вана успокоява и отпуска тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *