Три продукта, ефективни против безсъние

За да се предпазите от хроничното безсъние, експерти препоръчват вечерята да включва някои специални продукти

Продуктите за вечерното меню може да ви помогнат в борбата с безсънието. Като първа стъпка за подобряване на съня е добре да съобразим своя режим с правилата на здравословното хранене. Ето три продукта, които наистина ще ви помогнат да се наспите по-добре.

продуктиБадемите се считат за един от най-добрите продукти за лечение на безсъние, тъй като те са отличен източник на магнезий. Този микроелемент по естествен начин снема напрежението в мускулите, породено от стреса. Според изданието Nature Healt последните проучвания установяват, че приемането на магнезий може да намали риска от хронично безсъние, като същевременно подобрява ефективността и продължителност на съня.

Овес. Въпреки че овесените продукти обикновено асоциираме със закуска, хранителните качества на овеса са перфектни за вечеря. Високото съдържание на магнезий и калий е важната причина да поставим на вечерната трапеза порция овесени ядки. Обикновено за приготвянето на блюдата използва мляко и то допълнително помага да се отпуснете в спокоен и продължителен сън.

Банани. Мнозина ще се изненадат от твърдението, че бананите могат да помогнат да заспите лесно, защото от тези плодове се очаква коренно противоположен ефект – повишаване на активността и зареждане с енергия. Обаче бананите са богати и на калий, магнезий, и специални аминокиселини, които подобряват качеството на съня. Най-ефективен в това отношение е триптофанът, съдействащ за изработването на важните невротрансмитери серотонин и мелатонин, които по естествен начин въздействат върху биоритмите и предпазват от безсъние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *