Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три продукта, ефективни против безсъние

За да се предпазите от хроничното безсъние, експерти препоръчват вечерята да включва някои специални продукти

Продуктите за вечерното меню може да ви помогнат в борбата с безсънието. Като първа стъпка за подобряване на съня е добре да съобразим своя режим с правилата на здравословното хранене. Ето три продукта, които наистина ще ви помогнат да се наспите по-добре.

продуктиБадемите се считат за един от най-добрите продукти за лечение на безсъние, тъй като те са отличен източник на магнезий. Този микроелемент по естествен начин снема напрежението в мускулите, породено от стреса. Според изданието Nature Healt последните проучвания установяват, че приемането на магнезий може да намали риска от хронично безсъние, като същевременно подобрява ефективността и продължителност на съня.

Овес. Въпреки че овесените продукти обикновено асоциираме със закуска, хранителните качества на овеса са перфектни за вечеря. Високото съдържание на магнезий и калий е важната причина да поставим на вечерната трапеза порция овесени ядки. Обикновено за приготвянето на блюдата използва мляко и то допълнително помага да се отпуснете в спокоен и продължителен сън.

Банани. Мнозина ще се изненадат от твърдението, че бананите могат да помогнат да заспите лесно, защото от тези плодове се очаква коренно противоположен ефект – повишаване на активността и зареждане с енергия. Обаче бананите са богати и на калий, магнезий, и специални аминокиселини, които подобряват качеството на съня. Най-ефективен в това отношение е триптофанът, съдействащ за изработването на важните невротрансмитери серотонин и мелатонин, които по естествен начин въздействат върху биоритмите и предпазват от безсъние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *