Който се смее, няма да го хване грип!

Знаете ли, че британските учени са стигнали до извода, че, колкото повече се смеем и шегуваме, толкова по малко ще боледуваме?

3 от 4 участници в научното изследване на фирма, която произвежда противогрипни ваксини „Day and Night Nurse“ твърдят, че качественият смях им помага да се заредят с повече енергия и също така значително намалява признаците на настинките и грипа.

И това не е всичко…“Дребните“ неща като целувката или прегръдката също ни лекуват! Почти 30 % от участниците споделят, че когато любимият човек ги прегърне чувстват облекчение. Други 14 % казват, че хубавата музика ги успокоява и се чувстват по-добре. Мъжете са малко по-скептични за силата на смеха, спрямо жените – съотношението е 70 % към 83 % в полза на жените, които избират да се лекуват по този нетрадиционен начин.

smiah grip_2

Тезата на британското изследване се потвърждава и от невропсихологът д-р Дейвид Луис. Той прави собствено проучване, в което стига до извода, че смехът е много силно оръдие и то със сигурност кара хората да се чувстват по-здрави и по-бодри. Екипът направил експеримент и на група хора, болни от грип прожектирали смешни клипчета за половин час. След това, всички те, независимо един от друг, потвърдили, че се чувстват по-добре, типичните неразположения за настинката намалели всички те и били много по-енергични.

 

 Ваксините – колкото полезни, толкова и опасни

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *