Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кое ще ни накара да си направим ваксина против грип?

На първо място е финансовият фактор

 

ваксина грип

Ако икономисаме от ваксина, рискуваме да похарчим 10 пъти повече за лечение на заболяването, особено ако възникнат усложнения. А ако при това много държите на работата си и не ви е изгодно да боледувате, тогава гласувайте „за“ ваксинирането.

Не е тайна, че децата много по-тежко понасят заболяването от възрастните и при тях могат да се развият много тежки усложнения – като астма и пневмония. Това е още един аргумент „за“: ваксините намаляват с 30% риска от усложнения на грипа при децата и два пъти намаляват броя на смъртните случаи! Що се отнася до бременните, ваксината против грип е добре да се направи до 14 седмица от бременността. Препоръчителна е и за кърмачки.

Накрая, съществуват групи с повишен риск по отношение на заболеваемостта от грип. Това се отнася до хора, които често пътуват в тропически страни, където епидемиите от грип са практически целогодишни. Особено внимание трябва да обърнат и тези, които прекарват много време в изолирани затворени колективи и в обществения транспорт.

С не по-малка сериозност трябва да се отнесем и към аргументите „против“ ваксината срещу грип.

Открояват се съвършено ясни противопоказания:
– алергия към кокоши белтък;
– обостряне на хронични заболявания;
– повишена температура на тялото;
– наличие на сериозни реакции на предишни ваксини против грип.

Трябва да се отнасяме предпазливо към проявата на каквито и да било алергични реакции, когато се замисляме за ваксиниране. Имунитетът на алергичните хора по принцип е отслабен, а редовните противогрипни ваксинации допълнително снижават способността на организма да отговаря на вирусните атаки. Що се отнася до здравия човек, имунитетът му отслабва, ако всеки сезон се ваксинира. И ако веднъж пропусне поредната ваксина или вирусът на грипа сериозно мутира, възниква риск от тежко протичане на заболяването и развитието на усложнения.

Нужна ли ви е ваксина?

Очевидно, окончателното решение на въпроса за противогрипната ваксина е строго индивидуално. Анализирайте всички плюсове и минуси и непременно се посъветвайте с лекар. Няма единно мнение и не би могло да има, тъй като всеки човешки организъм е уникален и е необходим индивидуален подход, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *