Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ваксините – колкото полезни, толкова и опасни

Д-р Ангел Кунчев препоръчва противогрипната ваксина да се постави до края на декември

На въпроса трябва ли да си правим ваксини, д-р Ангел Кунчев отговаря: „Лекар, който казва, че няма смисъл от ваксината, подвежда пациентите си!“ Доста хора остават разочаровани, че противогрипните ваксини не ги пазят от стотиците вируси, които циркулират през зимата. Тя има задачата да предпази организма от сезонния епидемичен грип. Защото за разлика от респираторните заболявания, които протичат за 2-3 дни, при грипа нещата са доста сериозни, изтъква главният санитарен инспектор.

Как да се предпазим?

Ваксинирани или не, лекарите съветват по възможност да избягваме места, където се струпват много хора, често да си мием ръцете, да се погрижим за общо укрепване на организма и да спортуваме.

Препоръчително е през зимата да се консумират малки количества кромид лук и чесън, съобразено със състоянието на стомаха. Може да се пият хранителни добавки. Билката ехинацея например мощно стимулира защитните сили на организма. Друг начин да подобрите имунитета си е сутрин, през деня и вечер да пиете чайове, които съдържат жълт кантарион, босилек, мащерка, мента, шипка. Ако в продължение на 10 до 20 дни преди епидемията вземате по схема витамини, те ще изградят бариера срещу атакуващите зарази. Особено полезни са витамините С и Е. Витамин С подобрява дейността на белите кръвни телца, които откриват и „изяждат“ вирусите и бактериите. Витамин Е пък облекчава зимната умора и укрепва организма. Витамините от групата В помагат срещу зимната депресия. При нея са много полезни и различните видове аминокиселини – подобряват настроението.

Лекарите съветват да ядем много пресни плодове и зеленчуци, но да избягваме типичните български консерви, в които има много сол и оцет. Цигарите са особено вредни през зимата, защото повишават риска от инфекции на дихателните пътища и водят до по-тежко протичане на заболяванията, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *