Пушачките трябва да полагат двойни грижи за своята красота

Правилно проведените тренировки спестяват куп проблеми

джогинг

Недостиг на кислород предизвиква спазми във вътрешните органи. Който се е занимавал с джогинг поне веднъж, със сигурност е изпитвал остра болка в слабините

Причината е в неправилното дишане. Вътрешните органи изпитват недостиг на кислород, а това води до спазмите. Ник Мичъл, инструктор в Холивуд, препоръчва, щом почувстваме болката, да спрем и да се наведем, докато докоснем пръстите на краката. Ако болката не отминава, масажирайте мястото, където е най-силна.

За да не се повтори, се научете да дишате дълбоко и най-вече да издишвате. В началото изкарвайте въздуха със силно пуфтене, за да сте сигурни, че го изхвърляте напълно. Друга препоръка на Ник е преди тренировка да не ядем тестени храни, мляко и банани.

Когато се занимаваме с фитнес, тренираме мускулите на ръцете, на краката, пресата… Но забравяме за диафрагмата. „Този орган поддържа мускулите стабилизатори – обяснява д-р Елис Макконъл от Калифорнийския университет. – При развита диафрагма се увеличава скоростта на кръвообращението. А това ще ви позволи за тренирате по-интензивно.“

Правете следното просто упражнение: Завържете ластичен колан на нивото на най-долните ребра. Вдишайте дълбоко, преодолявайки съпротивлението на колана. След това издишайте, като се стараете да изхвърлите всичкия въздух. Повтаряйте упражнението 4 минути, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *