Начало / Здравословен живот / Пушачките трябва да полагат двойни грижи за своята красота


Пушачките трябва да полагат двойни грижи за своята красота

Правилно проведените тренировки спестяват куп проблеми

джогинг

Недостиг на кислород предизвиква спазми във вътрешните органи. Който се е занимавал с джогинг поне веднъж, със сигурност е изпитвал остра болка в слабините

Причината е в неправилното дишане. Вътрешните органи изпитват недостиг на кислород, а това води до спазмите. Ник Мичъл, инструктор в Холивуд, препоръчва, щом почувстваме болката, да спрем и да се наведем, докато докоснем пръстите на краката. Ако болката не отминава, масажирайте мястото, където е най-силна.

За да не се повтори, се научете да дишате дълбоко и най-вече да издишвате. В началото изкарвайте въздуха със силно пуфтене, за да сте сигурни, че го изхвърляте напълно. Друга препоръка на Ник е преди тренировка да не ядем тестени храни, мляко и банани.

Когато се занимаваме с фитнес, тренираме мускулите на ръцете, на краката, пресата… Но забравяме за диафрагмата. “Този орган поддържа мускулите стабилизатори – обяснява д-р Елис Макконъл от Калифорнийския университет. – При развита диафрагма се увеличава скоростта на кръвообращението. А това ще ви позволи за тренирате по-интензивно.”

Правете следното просто упражнение: Завържете ластичен колан на нивото на най-долните ребра. Вдишайте дълбоко, преодолявайки съпротивлението на колана. След това издишайте, като се стараете да изхвърлите всичкия въздух. Повтаряйте упражнението 4 минути, пише вестник “Всичко за семейството”.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*