Нова енергия за душата

Напрежението просто ви залива като вълна? Ето пет „спасителни пояса“!

Задачите се трупат като планина

Направете списък и марки­райте най-важните неща с червено, а най-спешните – с жълто. По темите, светещи в жълто и червено, работе­те най-напред. И то така, че резултатите да са добри, но не непременно перфектни. Нали сте чували за прин­ципа на Парето в икономи­ката, според който за 20% от работното си време по­лучаваме 80% от резултата? Тогава защо пък тези 80% да не са достатъчни? Не трябва задължително и винаги да са 100%!

Имате много работа, а не можете да се стегнете и да започнете

В такъв случай послушайте тялото си и си дайте малко почивка. След половин час разходка или просто двайсе­тина минути спокойствие и почивка светът ще изглежда по друг начин. Силите ви ще се върнат, ще се почувства­те освежени и ще можете да свършите повече работа. Ако това не помага, значи стресът е в повече. Ако постоянно сте уморени и изтощени, ако все се чувствате претоварени, трябва да идете на лекар.

Емоционалното ви състояние е объркано, а трябва да работите

Отделете десе­тина минути ве­черта да решите как ще подходи­те към пробле­ма, който ви из­мъчва. Обадете се на приятел/ка или анализирайте кон­фликта чрез списък с плю­сове и минуси. За момента е важно да сте сигурни, че вечерта проблемът ще бъде обсъден и решен. Така през деня ще можете да работите спокойно.

Нямате време за следващата служебна среща

Откажете я, в края на краи­щата всеки може да изпадне в цайтнот или да се разбо­лее. Остатъкът от деня ще ви е по-лесен. Използвайте спечеленото време да пиете един чай и пет минути да дишате дълбоко и спокойно. В бъдеще не претоварвай­те графика си, предвидете буфери. Кога­то сте спокой­ни, ще свър­шите повече работа.

Децата ви докарават до истерия

Вземете мерки веднага – намерете си някой да ви помогне. Ако крещите на децата, после ще се чувствате виновни и няма да можете нищо да свършите. По-добре инвестирайте малко пари за детегледачка, така ще работите ефикасно и след това с удоволствие ще се занимавате с децата.

 

 

4 вредни офис навика, които да изкорениш още сега!

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *