Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Японски специалист: Не изпадайте в крайности и ще бъдете здрави

Д-р Вонг е японски специалист с уникална гледна точка по отношение на това по какъв начин трябва да поддържаме своето здраве. Неговото изказване на Световния симпозиум на лекарите диетолози произведе истинска сензация. Съветите на д-р Вонг не се вписват в никакви рамки. Предлагаме ви кратко интервю, в което той демонстрира една простичка истина: отнасяйте се към всичко с лекота и чувство за хумор, и нещата ще си дойдат на мястото.

Д-р Вонг, истина ли е, че упражненията за укрепване на сърдечносъдовата система удължават живота?

Човешкото сърце е създадено, за да бие. Както и всеки орган, то се износва с времето. Ако го принуждавате да бие по-бързо, това съвсем не означава, че ще служи по- дълго време. То е същото като при автомобила: ако увеличаваш непрекъснато скоростта му, не очаквай дълго време да ти е полезен. Искаш да живееш по-дълго?

Д-р Вонг
Д-р Вонг

Просто подремни!

А трябва ли да пием по-малко алкохол, ако искаме да укрепим здравето си и да се предпазим от болести?

Виното се прави от плодове, бирата – от малц, хмел и бирена мая. Дори брендито се приготвя от гроздово вино. Представете си от колко полезни вещества бихте се лишили, ако се откажете от една чашка?

Назовете преимуществата на редовните физически упражнения. Нима наистина са толкова полезни постоянните тренировки?

Моята философия е проста. Ако след физически упражнения нищо не те боли – това вече е плюс.

Съгласен ли сте с твърдението, че шоколадът е чиста отрова?

Какаовите зърна са семената от плодовете на какаовото дърво. Аз съм сигурен, че това е мощен ресурс за добро здраве и добро самочувствие, както и всякакви други семена.

Дайте ценен съвет на всички, които се стараят да водят здравословен начин на живот.

Животът не трябва да е унило пътешествие към гроба с намерението да съхраниш тялото си привлекателно и здраво до последните си дни. Аз виждам нещата така: в едната ръка – чаша шардоне, в другата – шоколад, тялото е поостаряло, но отпивам и възкликвам: „Ето това е приключение!“.

КОНСТАТАЦИИТЕ НА ДИЕТОЛОГА:
1. Японците употребяват малко мазнини и страдат по-малко от сърдечни пристъпи, отколкото англичаните.
2. Мексиканците ядат много мазнини и страдат по-малко от сърдечни пристъпи, отколкото англичаните.
3. Италианците пият много червено вино и страдат по-малко от сърдечни пристъпи, отколкото англичаните.
4. Германците пият много бира, ядат кренвирши и мазна храна, но страдат по-малко от сърдечни пристъпи, отколкото англичаните.

Нужен е разумен подход към всичко! Някои хора така се увличат по здравословния начин на живот, че забравят да живеят истински. А животът неумолимо си отминава… Ето това се опитва да каже в краткото шеговито интервю д-р Вонг.

Не изпадайте в крайности, позволявайте си удоволствия понякога, пише в. „Доктор“! Грижата за здравето не трябва да превръща живота ви в скучно съществуване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *