Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са лечебните свойства на горчивите пъпеши

Повечето хора не са много любители на горчивите пъпеши (Asian bitter melon (Momordica charantia). Както подсказва името, те са много горчиви на вкус и много хора не ги харесват по тази причина. Но много диетолози, здравни експерти и лекари препоръчват редовната консумация на горчивия пъпеш, тъй като има много ползи за здравето.

gor4iv pape61Има различни начини да ги консумирате, вариращи от изцеждане на сока, готвене като зеленчук или дори да го добавите в супи и салати. Прочетете тези ползи за здравето, които ще ви мотивират да ги консумирате по-често.

  1. Подобрява имунитета

Горчивите пъпеши подобряват нивата на имунитет на организма. Можете да ги сварите във вода и след това да консумирате водата за борба срещу различни инфекции и заболявания. Те са изключително богати на витамин С.

  1. Лекува респираторни заболявания

За респираторни заболявания като настинка, кашлица и лека форма на астма, горчивите пъпеши са много полезни. Създайте си навик да консумирате сок от пресните горчиви пъпеши всяка сутрин преди закуска за най-добри резултати.

  1. Намалява акне

Те са много добри за пречистване и детоксикация на кръвта. Намаляват акнето и почистват организма вътрешно. Също помагат за лечение на много други кожни и кръвни инфекции, като циреи, краста, гъбични заболявания и т.н.

  1. Помага за лечение на диабет тип 2

Горчивите пъпеши съдържат фитонутриента полипептид-P, който е „растителен инсулин” и помага за намаляване нивото на кръвната захар. Освен това композира хипогликемичен агент наречен чарантин (сharantin), който подобрява синтеза на гликоген в тялото. Тези двете неща заедно помагат при лечението на диабет тип 2, като намаляват нивата на захар в кръвта.

  1. Помага при отслабване

Тъй като горчивите пъпеши са богати на антиоксиданти, те са много полезни в промиването на допълнителните токсини от организма, които водят до наддаване на тегло. Редовната им консумация подпомага ефективно загубата на тегло.

  1. Подобрява зрението

Горчивите пъпеши съдържат бета-каротин, който е изключително полезен при облекчаване на очните инфекции, както и за подобряване на зрението.

gor4iv papa6

  1. Намалява запека

За тези, които страдат от постоянни стомашни проблеми трябва да включите в диетата си горчиви пъпеши. Те помагат за лесно смилане на храната, като ви предпазват от запек.

  1. Предотвратява сърдечно-съдови заболявания

Горчивите пъпеши помагат за намаляване на нивата на холестерола в организма, които често могат да блокират артериалните стени и да предизвикат проблеми със сърцето.

Предлагаме ви да забравите за горчивината му и да включите това прекрасно растение в диетата си.

Супер плодове от Азия за здраве и красота!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *