Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Босилекът подмладява всички човешки органи

Специалистите препоръчват често да включваме в ястията си босилека като подправка

Доказано е, че редовната му употреба намалява активността на вещества, които играят ключова роля при стареенето на организма и неговата изложеност на риск ot опасни заболявания.

босилек
Босилекът е много полезен за здравето

Според лекарите, заради насищането на босилек в тялото активно sе възстановяват нарушените функции на вътрешните органи. Под влияние на босилека тялото не само става по-здраво, но се наблюдава подмладяване на целия организъм, съобщава здравния портал Heart4life . Имунната система става по-силна, нараства нейното ниво на издръжливост, тялото е по-устойчиво на неблагоприятните фактори.

Този ефект се дължи на антиоксидантните свойства, присъщи на босилека. Когато получава антиоксиданти от храната, тялото става много по-устойчиво на атаката на свободните радикали, които играят водеща роля в процеса на стареене. На науката е известно, че свободните радикали предизвикват развитие на злокачествени тумори в тъканта на основните органи – черен дроб, бъбреци, сърце.

По този начин, босилека не само придава пикантност храната. Неговото прилагане премахва стареенето и подобрява физиологичните показатели, помага и за по-ниски нива на холестерола и кръвната захар. Тази подправка винаги трябва да бъде включена в диетата от хората, страдащи от диабет, атеросклероза или исхемична болест на сърцето.

Как трябва да се приема босилека? Според специалистите най-добре е да се комбинира с домати и зехтин, като е хубаво и доматите, и зехтина да са сурови. Може да правите студени супи, като добавяте в доматения сок предварително сварен боб или риба тон, или пилешко месо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *