Кога е най-добре да се оперира пердето?

Преди няколко години ми откриха катаракта. Не ш ми препоръчаха операция, защото пердето не било „узряло“. Предписаха ми капки за очи, но въпреки това зрението и на двете ми очи започна да се влошава. Отидох отново да поискам да ме оперират, но ми отказаха с аргумента, че вече било късно. Кажете ми как да подобря зрението си?

Мария Тинкова – Хасково 

Това, че са ви препоръчали да чакате „узряването“ на катарактата, е неправилно. Катарактата трябва да се оперира веднага след като бъде открита – колкото по-рано, толкова по-добре. Иначе е възможно към нея да се присъединят и други болести като дистрофия на роговицата, например. При вас вероятно така се е получило, но то е заради грешка на лекуващия ви лекар. Когато сте отишли повторно, специали­стите вече са видели една увредена роговица и са ви отказали операция. Затова отидете в престижна клиника, намерете добри специалисти, които могат да ви направят крайно необходимата операция. Ако на едно място са ви отказали тази операция, това съвсем не значи, че и другаде ще ви откажат. Докато ви направят операцията, продължавайте да използвате капките за очи – те ще ви помагат.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *