ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 мощни стъпки за успокояване на безпокойството

Страхът може да играе много важна роля в живота ни. 

bezpokojstvoБезпокойство може да ни помогне да се научим да се съсредоточаваме и да спазваме законите. То може да ни мотивира да отидем на лекар приоритетно, а не да отлагаме и да усложняваме заболяването си. Но когато тревожните мисловни модели се превърнат в норма, това може да ни докара от лек физически дискомфорт и сърцебиене, задух, а дори виене на свят до пълен разцвет на пристъп на паника.

Ако страдате от някаква форма на тревожност, тук са пет бързи, но мощни стъпки, които ще ви помогнат да се измъкнете от този стресиращ модел:

1. Живейте в настоящето

Когато забележите, че имате тревожни мисли за бъдещето (тези мисли обикновено започват с “ Ами ако … “ ), един бърз начин да се прекъсне този модел е да се съсредоточите върху тялото си .

Първо, да се идентифицират уникалните физични сигнали, които тялото ви изпраща (напрегнатите мускули, стягане в гърлото, учестена сърдечна дейност, треперещи ръце и т.н.). След това направете няколко бавни, дълбоки вдишвания – „гълтайте” корема при издишване и го отпускайте при вдишване.

След това се съсредоточете върху настоящия момент, като заемете поза, която ви е най-удобна – седнало или изправено положение и мислете само за това, което се случва в момента. По този начин, вие не можете да заседнете в безкраен цикъл на безпокойство за бъдещето.

2. Идентифицирайте това, от което се боите

Започнете с названието на вашите страхове за човек, място или ситуация, с които се сблъсквате. След това напишете фразата: „Това, от което ме е страх Е …“ и довършете изречението толкова пъти, колкото е необходимо. Продължавайте да пишете, докато започнете да мислите за нещо друго и позитивно.

3. Разширете своята гледна точка

Вие сте професионалист в мисленето за бъдещето. Има един малък проблем: не можете да контролирате бъдещето. Затова – върнете се към списъка на страховете си и след всеки един страх напишете следното твърдение: „Точно тук, точно сега, това, което знам със сигурност е, че …“ След това довършете изречението с факти, които познавате за настоящия момент. Фактите са информация, която наблюдаваме извън тялото си чрез петте си сетива – това, което чуваме, виждаме, вкусваме, докосваме или миришем. Фактите също включват физическите сигнали, които получавате от вътрешността на тялото ви.

4. Препрограмирайте вашето мислене

След като вече сте стъпили здраво в настоящия момент е време да си изградите нови модели на мислене. Те започват със самоутвърждаване – „Аз съм”, следвано от това, което най-много ценине в себе си. Например „Аз съм здрав, стабилен и добър човек!”

5. Вярвайте в себе си

Няма кой да се погрижи по-добре за вас! Вие сте този, който трябва да повярвате в собствените си сили и да се справите с трудностите. Няма лекарства, няма лекари, няма нищо по-важно от вашата смелост и вяра в собствената ви способност да се справите с живота си и да изградите самочувствието си в дългосрочен план.

Добре дошли отново от бъдещето!

 

7 странични ефекти на лошия характер

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *