Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вашите напукани пети ще оздравеят с помощта на аспирин

През зимата напуканите пети се появяват, защото краката стоят затворени в дебели ботуши и обувки. През лятото страдаме от напукани пети, защото ходим боси, но и поради здравословни причини

Липсата на достатъчно витамини,  минерали и колаген често причиняват проблеми по кожата на тялото, включително и напукани пети.

Има различни кремове за крака, с помощта на които можете да предпазите вашите пети от напукване.

Търкането на петите с пемза или специалните пили за крака, също е важно, защото напуканите пети късат чорапите и чорапогащите, а когато станат твърде дълбоки, започват да кървят.

napukani-peti
Лесно лекарство против напукани пети

Докато лекувате вашите крака по някакъв начин – било с народна медицина, било с готова козметика, трябва да приемате храни, богато на желязо – червено цвекло, спанак, коприва; да ядете пресни плодове и зеленчуци, богати на витамини.

За да стимулирате производството на колаген от организма, трябва да ядете такива стимулиращи храни като домати, зеленолистни зеленчуци, червени плодове и зеленчуци, чесън, соя; богати на Омега 3 киселини – риба, яйца, ленено семе, ленено масло.

***********

С помощта на аспирин можете да излекувате вашите напукани пети.

Вероятно пиете аспирин, когато имате мускулна треска, но този път няма да го пиете, а ще направите паста, с която ще намажете кожата на напуканите пети.

За целта трябва да счукате 10 таблетки аспирин и полученият прах заливате с малко водка, докато получите хомогенна паста.

След това трябва да намажете вашите напукани пети, като предварително добре сте измили краката и сте ги подсушили с мека кърпа.

Намазаните крака с тази лековита паста трябва да увиете в найлон или да ги пъхнете в найлонови кесии, за да не изсъхва пастата.

След това обувате меки чорапи и така спите цяла нощ.

На следващата сутрин трябва да изплакнете пастата с хладка вода и да намажете ходилата с мазен крем или с домашна мас.

Трябва да повторите това лечение колкото пъти е необходимо, докато кожата на петите не стане мека, а напуканите участъци не се изчистят.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *