ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко йога упражнения за премахване на стреса

Възстановителната йога приоритизира тишината, спокойствието и уравновесеното състояние на ума, дори повече, отколкото по-традиционните форми на йога.

С използване на йога блокчета, възглавници, одеяла и ремъци за подкрепа, възстановителните пози позволяват на тялото да се отпусне напълно във всяка поза.

upr1Поза бебе – Balasana

Заемете поза като на снимката. Нека тежестта падне на краката ви до земята, докато омекне долната част на гърба и се освободи опашната кост към петите.

Поза със свит един крак – Eka Pada Rajakapotasanaupr2

Застанете на четири крака и плъзгайте дясното коляно напред към дясната си ръка, като на снимката. Стойте подпрени на ръце до лактите и вдишайте и издишайте 10 пъти. След това повторете с другия крак.

upr3Поза мост – Setu Bandha Sarvangasana

Легнете по гръб със свити колене и ходила, стъпили на пода, както е показано на снимката.Разширете ръцете си от двете ви страни и преобърнати плешки една към друга с леко повдигане на гърдите. След това поставете блокчето под кръста си отначало от късата страна, а като напреднете може и от по-високата. За да излезете от позата, натиснете надолу краката си и повдигнете бедрата. Извадете блока и леко поставете долната част на гърба към пода.

Полегнала поза – Supta Baddha Konasanaupr4

 

Легнете по гръб със стъпалата на краката допрени заедно, коленете, сочещи навън и плъзнете петите най-близо до слабините. Поставете ръцете си под ъгъл 45 градуса спрямо торса си с дланите нагоре и се фокусирайте върху дишането.

upr5Поза крака нагоре на стената – Viparita Karani

Заемете позата от снимката. Натиснете стъпалата на краката си в стената, повдигнете бедрата, протегнете ръцете отстрани. Поставете една малка ролка (като навита кърпа) по врата си, ако е необходима допълнителна подкрепа. Почивайте пасивно.

Поза легнала – Savasanaupr6

Заемете легнала позиция, както на снимката с блокче под свивките на коленете. Нека ръцете ви се отпуснат от двете ви страни, палците насочени към небето. Затворете очи и дишайте.

Всички упражнения се изпълняват по 5 минути.

 

Йога път към хармонията

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *