Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да приемате повече антиоксиданти с напитките

Част 1, част 2

Ако творческото планиране на храненето не е вашата силна страна, винаги можете да включите богати на антиоксиданти напитки в диетата си.

antioxid3Пийте зелен чай. Може би най-изтъкваният източник на питейни антиоксиданти е зеления чай, но и всички билкови чайове също съдържат антиоксиданти, които спомагат за защита на клетките от увреждане и могат да насърчават здравето на сърцето.

Пийнете червено вино. Антиоксидантите във виното поддържат здравето на пикочните пътища, сърцето и здравето на мозъка, ако се консумира в малки количества.

Вземете горещ шоколад. Какаото може да помогне за предпазване на сърцето от увреждане, укрепва пикочните пътища, мозъка и клетките.

Изпийте сутрешното си кафе. Антиоксидантите, съдържащи се в кафето могат да бъдат също толкова полезни за предотвратяване на клетъчното увреждане и подобряване здравето на мозъка като чая или какаото, според последните проучвания.

Направете си смути.

Ако предпочитате да не ядете плодове или ако не разполагате с време, направете смес от различно оцветени плодове, цитрусови плодове, ананас или ябълки и круши за цяла плеяда от антиоксидантен ефект.

Алтернативно, направете мощен антиоксидантен зеленчуков шейк с домати, моркови, листни зеленчуци и кръстоцветни зеленчуци като карфиол и броколи.

Опитайте някои плодови сокове. Една чаша 100%-ов сок от нар, сини боровинки, череши, или сок от червени боровинки може да бъде богат източник на антиоксиданти в краен случай. Избягвайте сокове с добавена захар и аромати.

Направете заготовки от пловоде и зеленчуци. Почистете и нарежете плодовете и зеленчуците предварително и ги съхранявайте в хладилника в найлонови пликове. Така винаги ще имате готови продукти под ръка за приготвяне на бързи закуски и вечери.

Запасете се с обяд, приготвен собственоръчно. Това ще ви позволи да изберете вашите източници на антиоксиданти в зависимост от предпочитанията и гарантира, че ще консумирате една порция или две от антиоксидантни богати храни.

 

 

Това са природните антиоксиданти за вашето здраве!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *