Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте как да ядете повече храни, богати на антиоксиданти

Антиоксидантите са най-новите медийни любимци при възхваляването на ползата от здравословното хранене.

antioxid1Вече знаем, че много храни съдържат биологично активни компоненти, известни като антиоксиданти, които работят да защитават клетките от окисляване. Окисляването причинява увреждане на клетките и може да доведе до лоши здравни и дегенеративни състояния често свързани със стареенето, като сърдечно-съдови заболявания и рак.

Тук ви предлагаме съвети как да ядете повече антиоксиданти.

Следвайте тази петдневна програма

Най-известните източници на антиоксиданти включват храни с бета-каротин, минерала селен, ликопен, както и витамините A, C, и Е. Повечето хора вече знаят, че плодовете и зеленчуците са ключови източници на антиоксиданти, както и други витамини и минерали. Програмата за 5 дни препоръчва приблизително 5 порции на ден плодове и зеленчуци от 5 различни цвята.

Яжте ярко оцветени плодове и зеленчуци, богати на цветове като синьо, лилаво, червено, оранжево, жълто, зелено, които често съдържат най-много хранителни вещества и антиоксиданти.

Сред най-добрите източници са спанак, сладки картофи, домати, диня, череши, броколи и червено зеле.

Добавете поне един плод или зеленчук при всяко хранене.

Опитайте грозде и резен пъпеш със закуска, киви или ябълки със сандвич от домати и авокадо за обяд и картофи и артишок за вечеря.

Ако предпочитате само един плод или зеленчук на хранене направете сутрешните и следобедните закуски с моркови, нарязани на пръчки, портокалови резени, нарязана червен чушка или шепа сушени сливи.

Колкото по-често добавяте храни, богати на антиоксиданти за закуска, обяд или вечеря,толкова по-вероятно е да консумирате много антиоксиданти.

Прочетете повече за антиоксидантите и си направете списък, с който отивайте да пазарувате в магазина. Колкото повече цветове имате в кошницата си, ъолкова повече антиоксиданти сте си напазарували.

Продължение …

 

Яжте сини (лилави) зеленчуци, за да се предпазите от рак!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *