Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири ползи за здравето от глада

Повечето експерти по здравословно хранене се отнасят негативно към гладуването: смятат, че това е тежък стрес за организма.

gladВсъщност разумното въздържане от хранене за кратки периоди от време носи най-малко четири положителни ефекта за здравето, уверяват от medikforum.ru. Вижте за какво става дума:

  1. Гладуването укрепва имунната система. Според актуални изследвания гладът в продължение на поне два дни рестартира имунната система. Това е важно особено в случаите, когато тя е увредена от процесите на стареене или при лечението на рак. Гладът принуждава организма да замени увредените клетки с нови, твърдят изследователи от Държавния университет в Южна Калифорния. Когато един човек гладува, системите на тялото му се стараят да съхранят енергията си – един от ефективните начини за това е да се освободят от негодните клетки на имунната си система
  2. Съдейства за редукция на теглото. Това е обяснимо и всеки го знае. Когато не приемаш храна, следва загуба на тегло. След като се възстанови режимът на хранене обаче се възстановяват и килограмите.
  3. Увеличава продължителността на живота. Американски изследователи откриха, че гладуването за по три-четири дни на половин година кара организма да включи режима си на оцеляване, при който се използват собствените запаси на мазнини и захар. Имунната система започва да се регенерира, което гарантира добра защита от инфекции и други болести. Една от последиците е именно нарастващата продължителност на живота.
  4. Смъква кръвното налягане. Кратки периоди на гладуване могат да съдействат за понижаване на артериалното налягане. Отслабването е доказано разумно поведение при необходимостта от намаляване на кръвното налягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *