БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Какви, колко и защо да ядем ядки?

В тази статия ще видите един поглед към плюсовете и минусите на различните ядки – те са начин природата да ни покаже, че добрите неща идват в малки размери.

yadki-1
Ядките

Тези малки размери на хранителни мощни усилватели са опаковани със сърдечно-здравословни мазнини, протеини, витамини и минерали. В тази статия ще видите един поглед към плюсовете и минусите на различните ядки.  Разбира се, с тях не бива да се злоупотребява, защото ядките са с високо съдържание на мазнини и калории, така че, докато една шепа е полезна, то няколко шепи може да съсипе вашия апетит напълно. И въпреки че ядките са здравословен избор, те бързо се превръщат в ущърб на всяка диета, когато са приготвени заедно със сладки или солени топинги или смеси.

Най-добрите ядки за вашата диета

Бадеми, кашу, шам фъстък

Всички те са равни по отношение на калории на грам и в умерени количества са напълно здравословно допълнения към всяка диета. Тяхната комбинация от омега-3 мастни киселини, протеини, фибри ще ви помогне да се чувствате сити и потискат апетита.

Най-нискокалоричните от тях са бадемите (23 бр; 6 грама протеин, 14 гр мазнини); кашу (16-18 бр; 5 грама протеин, 13 грама мазнини); и шам фъстък (49 бр; 6 гр протеин, 13 грама мазнини). Избягвайте ядките, опаковани или печени в масло. Вместо това ги яжте сурови или печени сухи. Ядките се пекат на слаба фурна за не повече от десетина минути, за да не се унищожат хранителните вещества в тях.

Най-лошите ядки за вашата диета

Ядки макадамия, орехи-пекани – американски орех

Макадамията (10-12 бр; 2 грама протеин, 21 грама мазнини) и орехите-пекани (18-20 половинки; 3 грама протеин, 20 гр мазнини) имат най-много калории – по 200 всяка спомената порция, заедно с най-ниските стойности на протеин и най-големи количества мазнини.

Въпреки това, те могат и да бъдат полезни в даден момент, като се консумират до 30 грама на ден. Всякакъв вид ядки, дори обикновен орех, ще ви дадат добра доза на здравословни мазнини и хранителни вещества.

Продължение

 

 

 

Хрупкави оризови лакомства

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *