Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасим от сухота в устата (съвети)

Сухотата в устата може да е не просто неприятен симптом, а причина за влошено качество на живота.

suhaБез достатъчно слюнка в устната кухина нараства рискът от разрушаване на зъбния емайл, отбелязват от medikforum.ru. По-голяма е и вероятността да развиете пародонтоза, но все пак здравословният проблем има решение.

Денталната медицина препоръчва като мярка срещу сухота в устата използването на различни средства, които увеличават отделянето на слюнка – например смученето на специални бонбони без захар или дъвки със същия състав. Влажността на устната кухина може да се поддържа чрез постоянно пиене на малки количества вода. Важно е и овлажняването на въздуха в жилището или работното помещение.

Понякога нещата чувствително се подобряват чрез използването на различни спрейове, вода за изплакване на устата или паста за зъби, чийто състав е съобразен със споменатия проблем. Все пак трябва да си дадем сметка, че всички изброени мерки могат единствено да неутрализират последиците от едно проблемно състояние – но не и да го излекуват. Ако всички тези мерки се окажат безполезни и сухотата продължи да ви тормози, трябва по-сериозно да се заемете с оздравяването на тялото си. Консултацията с опитен специалист ще ви подскаже, че съществуват медикаменти, които стимулират работата на слюнчените жлези.

Не е излишно да спазвате и някои прости правила, което ще редуцира дискомфорта от състоянието ви. Така например ако се стараете да дишате през нос, устата ви няма да е така мъчително суха. Препоръчва се също да намалите или ако може – да се откажете от цигарите. Сухота в устата причиняват и някои лекарства – може би след като спрете да ги приемате, неприятните усещания ще изчезнат. Ако пък се налага да ги пиете постоянно, потърсете професионално мнение за алтернативен продукт, който няма да ви създава описания проблем.
Хората, при които сухотата в устата не може да се определи като временно състояние, трябва често да посещават стоматолог поради по-голямата опасност от разрушаване на емайла и заболявания на венците. Като контрамярка срещу това не е зле да преминете на паста за зъби с флуор.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *