Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проверете с бразилски тест колко ще живеете!

Физиолози от Бразилия огласиха своя разработка на просто физическо упражнение, което оценява бързо гъвкавостта и физическата издръжливост на даден човек.

testЗа изпълнението на това упражнение-тест не са необходими специални условия и инструментариум. Самото упражнение според неговите създатели може с голяма вероятност да покаже кога всеки от нас ще напусне този свят.

Бразилският тест е разработен с идеята, че физическата издръжливост и гъвкавост могат да се измерят чрез способността на един човек бързо да седне на пода и също така бързо да стане без помощта на ръцете. Съставена е специална система за оценка по десетобална скала. Проведеното изследване показва че хората, които са оценени с три и по-малко точки, в рамките на контролен срок от 6 години са умирали пет пъти по-често от онези, чиито оценки са били 8 бала и повече.

Единият от създателите на теста – Клаудио Гил Араухо от Gama Filho University в Рио де Жанейро, започнал работата си върху теста с колеги – за да направят система за оценка гъвкавостта на професионални спортисти. По-късно д-р Араухо разширил задачата и започнал да използва теста върху свои пациенти. Това били хора, стремящи се да съхранят физическата си активност за поддържане на мускулна маса и устойчивост, което е условие за дълголетие. С възрастта мускулите ни отслабват и губим устойчивостта си, като рискуваме да ни се случват падания.

Наистина, има различни системи за оценка на физическата издръжливост, но обикновено за тях е необходимо доста време; те не са много практични и точни за потребностите на лекарите, които подготвят един или друг пациент за операция например. Д-р Араухо е на мнение, че всеки човек може да направи този тест и в домашни условия (вижте схемата по medikforum.ru). Първият етап е сядането, като краката се кръстосват. Вторият е изправяне – без да си помагате с ръцете. За всяко от двете движения се дават по пет точки, ако са изпълнени чисто. Ако се опрете с ръка или коляно, следва отнемане на една точка за погрешно движение. Олюляването, наклоните и всяка видима загуба на равновесие се глобява с половин точка. Опитайте СЕГА!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *