Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Девет храни, след които си още по-гладен

Първото предназначение на храната е да утоли глада. Но има определени хранителни продукти и напитки, след които ни се ще да поглъщаме още и още.

kak-umenshit-appetitТака се отдаваме на преяждане и трупане на килограми; извод – да консумираме катализаторите на апетита колкото може по-рядко! За кои точно храни и напитки става дума, информират от medikforum.ru:

* Алкохол. Защо да не си налеем чаша хубаво вино след дългия работен ден? Но внимателно: пийването ще изостри глада ни поради една ясна причина. Под негово въздействие се намалява нивото на лептина – хормон, който помага да контролираме усещането за глад.

* Натриев глутамат. Влагат го в различни преработени храни, за да усилва вкуса. Много върви в китайската кухня и в различни консерви. Испански учени са установили, че при употребата на натриев глутамат апетитът нараства с 40%.

* Десерти. При приготвянето им се използва бяло пшенично брашно, което е пречистено от фибрите. Тези продукти вдигат стойностите на инсулина, а това води до усещане за глад и до преяждане.

* Пържени картофи. Организмът усвоява изключително бързо нишестето от тях и отново стигаме до производство на големи количества инсулин.

* Пица. По същество това е тънък блат от пшенично брашно, хидрогенизирани растителни мазнини, преработени сирена и консерванти. Всичко това увеличава присъствието на захар в кръвта.

*Бял хляб. Също като десертите – това е продукт от пшенично брашно, стимулиращ високи стойности на инсулина в кръвта. Такива храни имат висок гликемичен индекс: преработват се много бързо и скоро след храненето се чувствате още по-гладни.

* Сокове. Приготвянето им означава изхвърляне на всички фибри, при което остава само сладката напитка. Всъщност точно от влакната идва чувството за насищане, което ни възпира от преяждане.

* Детско мюсли. То е силно подсладено; закуските с такива храни изобщо не са здравословни, защото причиняват резки колебания в стойностите на кръвната захар.

* Изкуствени подсладители. Всеки път, когато пиете диетична кола, чай или кафе с изкуствен подсладител, вашият мозък очаква захарно постъпление и приготвя организма именно за това. Но то не се случва и тогава тялото започва да търси други енергийни източници, което провокира глад.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *