Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 златни съвета срещу рефлукса

Подут корем, чувство за вътрешно разтягане и „изригвания“ на парещ дъх – това са признаците на рефлукса. Той е сигнал, че в тялото са се формирали газове, които трябва да бъдат изведени от него.

Гастроезофагиалният рефлукс не е сериозно заболяване, но причинява големи неудобства. Ето някои полезни съвети за преодоляването му.

1. Избягвайте газираните напитки и особено сладките газирани напитки. Пийте обикновена вода и то извън храненията.

2. Избягвайте дъвката – докато я дъвчете, вие поемате допълнително количество въздух. Освен това тя води до свръхпроизводство на слюнка.

3. Не говорете, докато се храните, и дъвчете със затворена уста.

refluks4. Яжте и пийте бавно. Седнете спокойно на масата, дори само за да изпиете чаша вода. Избягвайте да се храните със сандвичи, докато се разхождате из града – приятно е, но не си давате сметка, че ги поглъщате, без да дъвчете достатъчно.

5. Сдъвквайте добре храната – освен че ви спестява поглъщането на въздух, това е добре и за линията, тъй като засищането идва по-бързо и при по-малки порции.

6. Намалете консумацията на глюциди – хляб, макарони, картофи…

7. Хранете се балансирано – нито прекалено мазно, нито прекалено сладко и повече разнообразие, пише сп. „Здравен журнал“.

8. Ако изпадате често в стрес, разберете какви са причините – семейни, служебни, социални и т.н. След това ще ви е по-лесно да вземете мерки.

9. Преодолявайте безпокойството с релаксация, йога, дихателни техники и др.

10. Спортувайте – това е идеално средство и срещу тревожността, и за регулиране на апетита.

Бързо средство:

Рефлуксът ви мъчи, а имате важна работа или среща? Отделете само няколко минути, за да се излегнете спокойно и дишайте дълбоко. Кризата бързо ще премине.

ГАСТРОМАКС помага при всякакви стомашни проблеми
ГАСТРОМАКС помага при всякакви стомашни проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *