Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири причини да сме дебели

Човечеството затлъстява – факт! Причините за това са много, но сред всички тях науката отделя четирите най-главни.

Debeli-2-300x297Ето кои са четирите главни причини за трупането на наднормени килограми според класацията на kp.ru:

1. Първа – неправилно хранене. Следвайки традиции или щения на вкусовите брадавички, много хора прекаляват с мазното и сладкото. Работещите хора често похапват между основните хранения чипс и вафли: пъхаме в устата първото, което ни попадне или което най-лесно си доставяме. Правилното разпределение на хранителни вещества трябва да е следното: 15-20% протеини, 25-30% мазнини, 50-60% въглехидрати. Това значи, че в рамките на деня трябва да се осигурят зърнени храни – хляб, каши е пр., масло- растително и от животински произход, мляко и яйца, сирене и кашкавал. Да не забравим – плодове и зеленчуци! Нормално е въглехидратите да се приемат преимуществено през първата половина на деня, при това в същото време да похапваме и повече храни с фибри.

2. Втора – увлечение по диетите. Кой не е пробвал да стопи килограми, като се отказва от една или друга храна или направо умира от глад? За организма това са стресови периоди: бързо смъкнатите килограми бързо се и възстановяват. Всички кратковременни диети разчитат на освобождаването от течности, а не на стопяването на мазнини. Ако искате трайно отслабване, първо се въоръжете с търпение. Не забравяйте, че целевото хранене трябва да бъде съчетано с още две неща: физически натоварвания и прием на специални добавки. Те могат да съдържат витамини и минерали и да стимулират изгарянето на мазнините и изхвърлянето на токсини и шлаки. Само изпълнявайки тези три компонента заедно можете да разчитате на трайна редукция на теглото.

3. Трета – гените. Учени от Кеймбридж откриха ген, който забавя метаболизма. Хората, които го притежават, са склонни към напълняване. И обратно. Затова при затлъстяване си струва да бъде изследвано дали даден човек не е жертва на гените си и решаването на проблема да започне на генно равнище.

4. Четвърта – навиците. Навикът да се преяжда се придобива още по време на вътреутробното развитие. Британски учени са изследвали в тази посока лабораторни мишки, като проследили как храненето на бременните самки се отразява на хранителните навици на поколението им. Оказва се, че ако бъдещата майка е била слабо подвижна и не си е дояждала – децата й предпочитат заседналия живот и са склонни към преяждане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *