ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето с какво са полезни аспержите!

Аспержите с право се считат за задължителен елемент в менюто на здравословно хранещите се. Този зеленчук е известен на човечеството от 2000 години и се знае, че от него има полза за сърцето, костите, кръвоносните съдове и кръвта.

asperАспержите са деликатес за мнозина, отбелязват от medikforum.ru. Те съдържат ред витамини и минерали, вкусни са и имат малко калории. Последните изследвания доказват, че аспержите имат противовъзпалителен ефект. Това е много ценно качество на аспержите – честото им похапване защитава организма от много заболявания, включително болести на сърцето и различни инфекции.

Аспержите съдържат витамини С и Е, бета каротин, цинк, селен, манган и антиоксиданта глутатион. Глутатионът е композиция от три аминокиселини – глутаминова, глицин и цистеин. Тази тройна молекула има изключително значение за укрепването на здравето. Аминокиселините имат въздействие на диуретик, съдействат за извеждането на излишните течности и солта от организма. Това свойство на аспержите е важно за хората със сърдечни заболявания и хипертония. Аспержите освен това действат укрепващо на костите. Добре е те да се похапват два пъти в седмицата.

Добър ефект имат аспержите и като храна с противосъсирващо действие; предпазват от образуването на тромби. Съдържащите се в тях антиоксиданти неутрализират свободните радикали, причиняващи ускорено стареене и рак. В този смисъл аспержите са подмладяваща храна!

Накрая – този зеленчук съдържа фолати, онези вещества, които поддържат мозъка във форма и му помагат да се бори с влошаването на когнитивните способности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *