БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

5 недооценени летни зеленчуци, които трябва да се научим да обичаме!

Разнообразна храна трябва да консумираме, поради което ви предлагаме да включите няколко нови зеленчуци в диетата си.

Така ще внесете в тялото си разнообразие от нови, подхранващи съставки.

Тези пет недооценени зеленчуци заслужават вашето внимание:

Китайско зеле

То е богато на антиоксиданти за борба с рака, има възможности за понижаване на холестерола и съдържа хранителни вещества като глюкозинолати, полифеноли и глутамин, които насърчават здравето на храносмилателната система. Просто го режете на тънко и го включвайте в ястия сурово приготвени като салати. Това зеле е добро за супи, яхнии, пълнежи и всякакви варианти.

Бамя

Богата на влакна и на антиоксиданти като витамин А и C. Можете да контролирате текстурата с различна техника на готвене. Зелена или червеникаво-лилава, бамята има страхотен вкус просто нарязана и задушена с други сезонни зеленчуци като чушки и домати.

Синап – горчица

 

Общоизвестно е, че тъмните листни зеленчуци са знаково хранителни и не се изчерпват със зеле и спанак. Синапът е леко пикантен, дори горчив, с енергичен, пиперлив вкус. Сотирайте го с нещо сладко като сушени череши за балансиране на острия вкус. Придава страхотен вкус на супи, яхнии и дори лазаня.

Алабаш

Алабашът е универсална вегетарианска храна. Естествено без мазнини, той е зареден с фибри, калий и повищаващият имунитета витамин C. Той е сочен зеленчук като зелето и карфиола и са от едно семейство. Неварен можете да го комбинирате със салата от зеле. Печен или сотиран алабашът придобива кремообразна текстура, която се съчетава добре с пресни билки, като копър и горчица.

Патладжан

Има много варианти за приготвяне на този красив, лъскав зеленчук, отколкото просто да го панирате, пържите или печете със сирене. Патладжанът, който е богат на отстраняващи свободните радикали антиоксиданти, може да се пече на скара, след което да се съчетае с домати, сирене и пресен босилек. Соте и задушен той поглъща каквито искате аромати, като марокански или индонезийски подправъчни смеси. Правете повече кьопоолу – това е природно лекарство срещу всякакви болести!

 

Яжте сини (лилави) зеленчуци, за да се предпазите от рак!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *