Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хората, които познават съседите си, са по-здрави

Колкото повече общувате, толкова по-здрави ще бъдете. Хората, които се по­знават със съседите си, обикновено са по-малко напрегнати и по-весели от те­зи, които се изолират от околните.

лоши, злобни, гадни, съседи, здраве, взаимоотношения, чувства, емоции

Притеснението може да увеличи концен­трацията на хормоните на стреса в организма, които на свой ред повишават нивата на кръвната захар и устойчивостта към инсулина. Така че използвайте едно от тези извинения, за да излезете от вкъщи или да поканите гости.

Организирайте годишно събиране по съседски.

Свържете се с местното полицейско управление, за да вземете разрешение и предварително разпеча­тайте брошури, за да съберете група от организатори. Погрижете се да плани­рате здравословни занимания като детективска обиколка, криеница, футбол. Съставете меню с преобладаващи здравословни храни, плодове и зеленчуци и помолете всеки да приготви по едно ястие от списъка. Не забравяйте минерал­ната вода, за да се оводнявате и да не трупате излишни калории от газирани напитки или алкохол.

Обявете ден на смеха.

Съберете съседите си, за да гледате заедно телеви­зионното предаване, което всички обичате, и да се посмеете. Смехът не само повишава нивата на хормоните на щастието, наречени ендорфини, но и пони­жава кръвното налягане, болката, притеснението и дори нивата на кръвната захар! Изследване, проведено в Япония, сочи, че хората, гледали комедийно шоу след вечеря, имали по-ниски нива на глюкозата от останалите, които предпочитали друг вид предавания. Ако по телевизията няма нищо забавно, редувайте се с приятели да разказвате любимите си комедии. Ако ще се храни те, направете го, когато предаването свърши, за да не приемете прекалено много калории несъзнателно, и пред­ложете закуските да се ограничат до пуканки и пресни плодове.

Основете клуб „Книга на месеца“.

Свържете се с приятели и съседи, за да намерите членове или посетете близ­ката библиотека, читалище или кни­жарница, за да оставите брошури, с които приканвате интересуващите се от подобна дейност хора да ви потър­сят по електронната поща или по теле­фона. Можете да редувате събиранията в домовете си или да помолите някое от по-горе изброените места да ви съдейства като домакин.

Прекалено сте заети, за да четете?

Не се притеснявайте – сдобийте се с аудиокниги. Слушайте ги, докато се разхождате и след това ги обсъждайте с приятели.

Организирайте квартален поход с велосипеди.

Обиколката е преход, не състезание с маршрути и е подходяща за всекиго – от случайния колоездач до опитния професионалист. Погрижете се по дължината на целия маршрут да има спирки за почивка с храна, която да възвърне енергията ви, и подкрепяща публика, която да ви поздравява.

Посещавайте възрастните хора от квартала веднъж месечно.

Открий­те информация, като се обадите в някой център, в който се грижат за възраст­ни хора. Има и организации, които им доставят храна – можете да се включите и към тях. Можете да посетите някого, който е влязъл за малко в болница или току-що се е нанесъл в нов апартамент. Не сте сигурни за какво да говорите? Хората обичат да разказват за себе си. Задавайте въпроси за миналото. Не знаете какво да правите? Занесете цветя, книга, шах, домино или карти.

 

 

Емоциите разболяват!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *