Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Горските плодове и чесънът имат мощно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие

Защо са полезни горските плодове – ягоди, малини, гор­ски плодове?

 горски плодове, чесън, инфекции на пикочните пътища, зилно зрение, простуги, имунитет

Какво съдържат горските плодове?

Вкусните малки плодчета са чудесни за здравето ни, те просто се пукат по шевовете от витамин С и баластни вещества. Особено полезни са големите червени боровинки заради съдържащо­то се в тях дъбилно вещество танин. Черната боровинка и бъзът са тъмни на цвят, техни­те оцветяващи вещества, т.нар. антоциани (водноразтворими цветни пигменти), имат анти­оксидантно действие. Чере­шите съдържат салицилова киселина, един вид естествен аспирин.

От какви болести ни предпазват горските плодове?

Най-общо ка­зано, от свободните радикали. Боровинките предотвратя­ват инфекции на пикочните пътища, черните боровинки и бъзът подобряват зрение­то, сокът от бъз помага при простуди. Черешите действат противовъзпалително и болкоуспокояващо.

Как да консумираме горските плодове?

Трябва да са узрели и лъскави, тогава лечебната им сила е най-голяма. През зимата по-добре яжте дълбоко замра­зени плодове вместо вносни. Ако не се ядат, например бъз, могат да се изцеждат за сок.

 

Защо е полезен чесънът?

 

Какво се съдържа в чесъна?

Още древните гърци са го ценели като лекарство, сега лечебните му свойства са не­оспорими. Това е свързано преди всичко със сулфидите, съдържащи азот вещества, които действат като слаби ан­тибиотици и са причина за миризмата на чесъна. Съдър­жа и микроелемента селен.

От кои болести ни пред­пазва чесъна?

Чесънът като лекар­ство е многостранен. Потиска растежа на бактерии и микро­би. Предпазва сърцето и кръ­воносната система – пресният чесън смъква холестерола, влияе на кръвосъсирването и действа срещу опасните съсиреци в кръвта. Влияе добре на храносмилането.

Как да консумираме чесъна?

Трябва да използваме винаги пресни скилидки, а не чесън на прах, тъй като сулфиди­те са нестабилни и лесно се разпадат. Те са разтворими в мазнина – можем спокойно да пържим чесъна. Срещу миризмата нищо не помага, опитайте все пак с магданоз или прясно мляко.

 

ДИВ ЧЕСЪН ПЛЮС СЕЛЕН е супер мощна формула за засилване на имунитета

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *